novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Košarkarski klub Elektra je že več kot 65 let nosilec športne panoge košarka v Šaleški dolini (Šoštanj, Velenje in Šmartno ob Paki). V mladinskih selekcijah vsaj enkrat tedensko trenira okoli 200 mladih igralcev in igralk. Članska ekipa Elektra Šoštanj je več sezon zapored uspešno nastopala tudi v 1.  in 2. slovenski košarkarski ligi.

English
english language
O KLUBU
MLAJŠE SELEKCIJE
ELEKTRINA ŠOLA KOŠARKE
UGODNOSTI ZA ČLANE KK ELEKTRA
VETERANI
SPONZORJI in POKROVITELJI
Avtor: Aleš Ferenc
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjavaDomov >  Novice > Rogaška boljša od Elektre za eno samo točko (24.11.2012) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1198

Avtor: Tomaž Sinigajda

Tudi tokrat je bila Elektra v igri za zmago vse do konca tekme. Rogaška je tokrat zmagala predvsem zaradi odličnega napadalnega skoka.

LIGA TELEMACH, 6. KOLO

Sobota, 24. novembra:

ROGAŠKA CRYSTAL : ELEKTRA ŠOŠTANJ 72:71

(26:28, 12:13, 16:11, 18:19)
Koštomaj 21, Miljković 12 (6 skokov); Collins (7 skokov) in Podvršnik po 14.

STATISTIKA

Obe ekipi sta imeli pred tem krogom razmerje zmag in porazov 3-2, ob tem pa so Šoštanjčani med tednom Rogaško Crystal premagali v Pokalu Spar. Tokratni dvoboj je bil ves čas zelo izenačen, odločila pa ga je bolj zbrana igra domačih v zadnjih trenutkih tekme.

Gostujoči košatrkarji so odpovedali predvsem pri metu za tri točke, prav tako pa tudi pri skoku v napadu, zbrali so le dva. Prvi polčas je bil poln preobratov. Domači košarkarji so bolje začeli in v peti minuti povedli po prostem metu Miloša Miljkovića s 15:8, kar je bila tudi najvišja razlika v tem delu igre. Toda že pred koncem prvih desetih minut igre so se gostje vrnili, v drugih desetih pa narekovali ritem. David Andrew Collins je tako ob koncu 13. minute zadel za 34:28, končnica polčasa pa se je znova prevesila na domačo stran, tako da je bila tekma pred nadaljevanjem povsem odprta.

Tekma se je po izenačeni predstavi tudi v drugih 20 minutah odločila v izdihljajih. Dobro minuto pred koncem je Tadej Koštomaj, z 21 točkami najboljši strelec tekme, s trojko domače vrnil v vodstvo s 70:69, Mensud Julevič je nato s prostima metoma priigral točko prednosti gostom, 48 sekund pred koncem pa je Miloš Miljković s polaganjem znova prednost priigral Rogaški. Žiga Zagorc je v naslednjem napadu zgrešil met za tri točke, tako kot tudi Milivoje Mijović na domači strani, a je ob tem skok v napadu dobil Nemanja Barać. Do konca tekme je ostalo osem sekund. Barać je takrat zgrešil oba prosta meta, toda gostom kljub dobljenemu skoku v zadnjem napadu ni uspelo doseči koša, tako da so se tesne zmage veselili v Rogaški Slatini.

Rogaška bo v 7. kolu prihodnjo soboto gostovala v Škofji Loki pri LTH-ju Castings Marcatorju, Elektra pa bo gostila Slovan.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Dragan Višnjevac, trener Rogaške Crystala:

"To je bila izjemno izenačena tekma. Elektra je dobro vodena, njen trener je fantastično opravil svoje delo in ekipo dobro pripravil na nas. Kot sem že dejal pred tekmo, smo med tednom odigrali že prijateljsko tekmo v Pokalu Spar. Še enkrat se je pokazalo, da lahko v prvem delu Lige Telemach vsakdo premaga vsakogar in menim, da je zmaga za eno točko velika zmaga. Verjamem, da s takšnimi tekmami, ki so igra za živce, Liga Telemach postaja le še zanimivejša."

Sebastjan Krašovec, trener Elektre Šoštanja:
"Čestitke Rogaški Crystal za zasluženo zmago. Pokazala je več želje pri skoku."   

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh