novice aktivnosti fotogalerija gradiva povezave kontakt RSS kanali

Košarkarski klub Elektra je že več kot 65 let nosilec športne panoge košarka v Šaleški dolini (Šoštanj, Velenje in Šmartno ob Paki). V mladinskih selekcijah vsaj enkrat tedensko trenira okoli 200 mladih igralcev in igralk. Članska ekipa Elektra Šoštanj je več sezon zapored uspešno nastopala tudi v 1.  in 2. slovenski košarkarski ligi.

English
english language
O KLUBU
MLAJŠE SELEKCIJE
ELEKTRINA ŠOLA KOŠARKE
UGODNOSTI ZA ČLANE KK ELEKTRA
VETERANI
SPONZORJI in POKROVITELJI
Avtor: Aleš Ferenc
Iskanje
 
Novice v moj e-predal

prijava   odjavaDomov >  Novice > V Novem Mestu brez možnosti za presenečenje (27.03.2011) Ostale novice
Število vseh ogledov: 1624

Avtor: Tomaž Sinigajda

Letošnji žreb Lige za prvaka ni bil preveč naklonjen Elektri. Takoj v uvodnih dveh krogih, kar dve težki gostovanji pri dveh največjih favoritih za osvojitev naslova prvaka. Žal tudi na gostovanju v Novem Mestu, takoj po odigrani prvi četrtini, nismo več imeli možnosti za presenečenje.

KRKA : ELEKTRA ŠOŠTANJ

  2. krog Lige za prvaka, nedelja, 27. marca, ob 19.00


77:54 (18:8, 25:14, 17:17, 17:15)

Ikonić 12, Balažič 11; Nuhanović 20 (6 skokov), Jeršin 10 (7 skokov, 5 podaj) 

 

STATISTIKA 

 

Sodniki: Matej Špendl,
Damjan Gajšek, Andrej Bauman.

Tehnični komisar: Andrej Vahen.

   

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV LESTVICA    

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Aleksandar Džikić, trener Krke:

"Izplačal se nam je resen pristop k igri, kar je tudi prineslo uspeh na tekmi, na kateri smo rotirali veliko število igralcev, s čimer smo držali kakovost tako v obrambi kot v napadu. Poskušali smo se maksimalno, kljub temu, da nas že v sredo čaka izjemno pomembna tekma v četrtfinalu pokala FIBA EuroChallenge proti Lukoilu, osredotočiti na tekmeca in to nam je tudi uspelo."

Dušan Hauptman, trener Elektre Šoštanj:

"V Novem mestu smo tokrat doživeli pravo učno uro dobre in kakovostne košarke, saj so košarkarji Krke tekmo vzeli maksimalno resno in profesionalno ter nas od prve minute praktično šolali. Na svoje fante sem jezen, saj so, tako kot v prejšnjem krogu Lige Telemach za prvaka začeli izjemno slabo v napadu, je pa tudi res, da je Krka prikazala izredno dobro obrambo."    

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Aleksandar Džikić, trener Krke:

"Proti aktualnemu prvaku Lige Telemach bo vsaka ekipa maksimalno motivirana. Ker košarkarji Elektre Šoštanj nimajo imperativa zmage, pričakujemo, da bodo izredno nevarni, saj bodo igrali povsem neobremenjeno."  

Dušan Hauptman, trener Elektre Šoštanj:

"V Novo mesto odhajamo z veliko željo, da prikažemo boljšo igro kot v 1. krogu Lige Telemach za prvaka proti Unionu Olimpiji, kjer nismo igrali kot sam mislim, da znamo. Glavni cilj, poleg zmage, je, da igralci prikažejo več poguma."   

 

POROČILO TEKME:

Košarkarji Krke so brez težav opravili generalko pred odločilno tekmo v pokalu eurochallenge, ki jih čaka v sredo v dvorani Leona Štuklja. V drugem krogu lige Telemach za prvaka so po pričakovanju gladko premagali Elektro, ki je v Novem mestu nastopila z zgolj osmimi igralci.

Varovanci trenerja Aleksandra Džikića so bili v ospredju od prve do zadnje minute, njihova zmaga pa niti za trenutek ni prišla pod vprašaj. Šoštanjčani so namreč v prvih desetih minutah zmogli le dva koša iz igre, si nabrali še deset točk zaostanka, in tudi v nadaljevanju jim ni šlo nič bolje od rok. Tako je lahko domači strateg v igro poslal vseh dvanajst igralcev, vključno z mladincema Janom Osolnikom in Markom Kastelicem, igra njegovega kolega na drugi strani Dušana Hauptmana pa je v glavnem slonela na Salihu Nuhanoviću, ki je bil z dvajsetimi točkami najboljši strelec tekme.

Krka bo v sredo naskakovala uvrstitev na zaključni turnir pokala eurochallenge proti bolgarski ekipi Lukoil, v soboto pa jo čaka zahtevno gostovanje pri Zlatorogu. Elektro v naslednjem krogu čaka še ena zahtevna preizkušnja; po gostovanjih pri Unionu Olimpiji in državnemu prvaku se bo doma pomerila s Heliosom.     

V sodelovanju s Portalom sostanj.info
Na vrh