Žreb pokala SPAR; Elektra Šoštanj se bo pomerila z Hopsi Polzela

ELE 11. januar, 2011
223
Žreb pokala SPAR; Elektra Šoštanj se bo pomerila z Hopsi Polzela

V prostorih podjetja Spar Slovenija je potekal žreb četrtfinala že desetega jubilejnega Pokala Spar, ki bo od 10. do 13. februarja potekal v škofjeloški dvorani Poden. Pare je tokrat žrebal Žogi Koško, maskota edinstvenega projekta KZS - Igrive košarke-, že v četrtfinalu pa se bosta srečala glavna favorita za naslov, Union Olimpija in Krka.



PARI ČETRTFINALA POKALA SPAR

HELIOS DOMŽALE : šENTJUR
ELEKTRA šOšTANJ : HOPSI POLZELA

UNION OLIMPIJA : KRKA
GEOPLIN SLOVAN : ZLATOROG


POLFINALE:

HELIOS DOMŽALE/šENTJUR : ELEKTRA šOšTANJ/HOPSI POLZELA

UNION OLIMPIJA/KRKA : GEOPLIN SLOVAN : ZLATOROG 

 

IZJAVE Z NOVINARSKE KONFERENCE:

Roman Volčič, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:

"Skupaj z našim sponzorjem, podjetjem Spar Slovenija, smo se dogovorili, da finalni turnir Pokala Spar tokrat organiziramo v škofji Loki, ki je trgovsko in košarkarsko zelo pomembno mesto. Nazadnje je denimo tam leta 2006 potekal tudi Dan slovenske moške košarke. Želim si, da bodo ekipe pokazale kar se da najboljše igre, prikazale pravi tekmovalni naboj in, da bodo gledalci uživali!"

Mag. Igor Mervič, generalni direktor Spar Slovenija:

"Spar je v Sloveniji prisoten že 20 let in to obdobje je sestavljeno iz mnogih zgodb. Ena izmed teh je tudi sodelovanje s Košarkarsko zvezo Slovenije in jaz imam ta privilegij, da sem ves čas že zraven in lahko naše sodelovanje le pohvalim. Lani smo naše desetletno sodelovanje nadgradili še z dodatno pogodbo za slovensko moško člansko reprezentanco in glede na to, da smo košarki res lojalni, lahko rečem, da bomo KZS ob strani stali še naprej, med drugim se bomo tudi za EP 2011 dogovorili za podpis dodatne pogodbe. V vseh desetih letih Pokala Spar smo lahko videli marsikatero nepredvidljivo tekmo in vedno se lahko zgodi marsikaj. Union Olimpija je močnejša, prav tako je Krka in upam, da so tudi drugi klubi. Želim si, to sem rekel že lani, da bodo rezultati kar se da tesni in, da bomo priča kakšnemu presenečenju."

 

KOMENTARJI PREDSTAVNIKOV KLUBOV IN PARI FINALNEGA TURNIRJA:

ČETRTFINALE

HELIOS DOMŽALE : šENTJUR

Ladi Gorjan, Helios Domžale:


"Žreb je pokazal, da mora biti naš cilj finale. V Domžalah smo v tej sezoni začeli z novo zgodbo, saj smo ekipo precej pomladili in tako prihajamo do novih uspehov. Morda pa ne bomo prišli le v finale in bomo dodatno presenetili - presenečenja so na takih turnirjih namreč vedno prisotna."
Slavko Pečenko, šentjur:

"Mi smo zadovoljni že z dejstvom, da smo se znova uvrstili na finalni turnir. Igrišče bo pokazalo svoje, poskušali se bomo boriti in zmagati."

ELEKTRA šOšTANJ : HOPSI POLZELA

Tomaž šinigajda, Elektra šoštanj:

"Pri Elektri šoštanj smo zadovoljni, da smo se po letu premora spet uvrstili na finalni turnir Pokala Spar. Veselijo nas tudi naši dobri rezultati v tej sezoni, zato smo povsem neobremenjeni, sicer pa Hopse zelo dobro poznamo in smo prepričani, da bo tekma izredno zanimiva, saj so to ponavadi največji lokalni derbiji."

Janko Vašl, Hopsi Polzela:

"Z uvrstitvijo v četrtfinale smo svoje dosegli, kar se tiče napredovanja pa bomo še videli. Misli pa, da se vidimo v polfinalu."

UNION OLIMPIJA : KRKA

Matevž Zupančič, Union Olimpija:

"Pokal Spar je skozi leta postal vedno bolj ugledno tekmovanje, za kar sta odgovorna Košarkarska zveza Slovenije in podjetje Spar Slovenija, ki košarki v dobrem in v slabem vedno stoji ob strani. Morda smo pri Unionu Olimpiji vedno monotoni z izjavami o pričakovanjih, a dejstvo je, da želimo, ne glede na žreb, vedno biti prvi."

Marjan Erpe, Krka:

"Pri Krki smo si pred sezono kot cilja postavili finale Lige Telemach in Pokala Spar, zdaj pa nas je doletel težek žreb in se bomo z glavnim favoritom, Unionom Olimpijo, srečali že v četrtfinalu. Kljbu vsemu se ne bomo predali in upamo na zmago, saj igramo zelo dobro in ne vidim nobenega razloga, da bi nas bilo strah. Naj bo tekma lepa in naj zmaga boljši."

GEOPLIN SLOVAN : ZLATOROG

Janez Maher, Geoplin Slovan:

"Osnovni cilj smo skozi kvalifikacije dosegli, ambicije o napredovanju pa so realne. Dejstvo je, da sta Union Olimpija in Krka veliko pred nami, zato si želim le, da bi naši mladi fantje odigrali dve tekmi."

Jure Krajnc, Zlatorog:

"V tej sezoni imamo eno najmlajših ekip v Ligi Telemach, ki je na vrhu lestvice in je pokazala izredno atraktivno košarko, s čimer smo prepričali, da je vredno vlagati v mlade. Tudi na Pokalu Spar verjamem, da bomo navduševali navijače, se pa zavedamo, da je precej odvisno tudi od dnevne forme."

 

Iskanje