Žreb finalnega turnirja pokala SPAR: nasprotnik Elektre v 1/4 finalu je Zlatorog

ELE 25. januar, 2012
201
Žreb finalnega turnirja pokala SPAR: nasprotnik Elektre v 1/4 finalu je Zlatorog

Na današnjem žrebu parov finalnega turnirja pokala SPAR smo dobili vse 1/4 finalne pare. Elektra je dobila atraktivnega in tudi premagljivega nasprotnika ekipo Zlatorog Laško.


V prostorih podjetja Spar Slovenija je bil opravljen žreb četrtfinalnih parov finalnega turnirja Pokala Spar, ki ga bo od 16. do 19. februarja gostile Brežice. Srečo je na žrebu delil župan Občine Brežice, Ivan Molan, ki je v isti par izžrebal tudi Helios Domžale ter Uniona Olimpijo, ki sta se na lanskoletnem finalnem turnirju Pokala Spar pomerila v finalu.

RAZPORED FINALNEGA TURNIRJA POKALA SPAR, ČETRTFINALE:

Četrtek, 16. februarja, 17.30:

KRKA : šENTJUR

Miro Župevec, direktor KK Krka:

"Upam, da bomo letos res prišli do tolikokrat napovedane osvojitve Pokala Spar, saj smo bili doslej večkrat le državni prvaki, pokalni pa še nikoli. Lani nam je spodletelo po treh podaljških proti Unionu Olimpiji, upam, da nam bo tokrat, takorekoč na našem koncu, uspelo. Imamo nekaj težav z uigravanjem, a računamo, da bomo do finalnega turnirja uspeli priti nazaj v formo."

Slavko Pečenko, tehnični vodja KK šentjur:

"Kroglice so nam namenile Krko, ki je seveda nesporni favorit na tej tekmi, a se ne bomo predali. Poskušali se bomo dobro pripraviti, kot na vsako tekmo, prikazati čim boljšo igro in preprečiti 

Ob 20.00:
ELEKTRA šOšTANJ : ZLATOROG

Mihael Letonje, direktor KK Elektra šoštanj:

"Ne glede na to, da smo Zlatoroga na njihovem terenu v tej sezoni Lige Telemach že premagali, pa so Laščani nesporni favoriti četrtfinalnega obračuna Pokala Spar. Odigrali bomo po svojih najboljših močeh in skušali priti v polfinale, kar bi bilo za naš klub, ki je postavil nove temelje za štiriletno obdobje, izjemnega pomena. V Ligi Telemach nam trenutno kaže presenetljivo dobro in upam, da bomo enako dobre predstave pokazali tudi na finalnem turnirju Pokalu Spar, na katerem se zagotovo ne bomo predali."

Miljan Goljoviæ, direktor KK Zlatorog:

"Obeta se zanimiv finalni turnir Pokala Spar, na katerem bodo vse tekme verjetno zelo izenačene. Elektra je zagotovo presenečenje te sezone, a si mi z našo mlado ekipo, za katero upam, da bo prikazala dobre igre, želimo v Brežicah odigrati tri tekme."

Petek, 17. februarja, 17.30:
HELIOS DOMŽALE : UNION OLIMPIJA

Lado Gorjan, direktor KK Helios Domžale:

"Zadnjih pet dni smo lahko videli, da je v slovenski košarki možno prav vse. Tekma z Unionom Olimpijo v četrtfinalu Pokala Spar bo zagotovo zelo zanimiva in, če jo uspemo dobiti, gremo lahko tudi do konca."

Janez Rajgelj, direktor KK Union Olimpija:


"Upam, da bo napak Uniona Olimpije, ki jih je bilo v tej sezoni kar nekaj, kmalu konec, saj gre za evroligaški klub, ki jih je v najmočnejšem klubskem tekmovanju le 24 in mora zato meriti le na prvo mesto v Pokalu Spar. V kolikor ga ne osvojimo, potem bo to zagotovo eden od neuspehov."

Ob 20.00:
GEOPLIN SLOVAN : MARIBOR MESSER

Janez Maher, KD Geoplin Slovan:

"Veseli me, da smo se uvrstili med osem najboljših klubov v Pokalu Spar, kar smo si morali v tej sezoni, za razliko od minule, priboriti na kar šestih tekmah, ki so bile zelo zanimive. Upam, da bo enako tudi v četrtfinalu turnirja v Brežicah, v katerem si bodo naši mladi košarkarji nabirali potrebne izkušnje, v kolikor bi naredili kakšno presenečenje in se uvrstili naprej, pa tudi ne bi bilo nič narobe."

Janez Tomažič, KK Maribor Messer:

"Zelo smo veseli dejstva, da smo se prvič v tej sezoni uvrstili na finalni turnir Pokala Spar, kar je za nas, sploh po kiksih v Ligi Telemach, odličen uspeh. Vse misli so tako usmerjene na ta turnir, na katerem bomo dali vse od sebe in skušali poseči po dobrem rezultatu. Boljšega scenarija si ne bi mogli želeti, saj smo tudi v morebitnem polfinalu dobili tekmece, ki jih lahko premagamo, oziroma smo jih tudi že."

POLFINALE:

Sobota, 18. februarja, ob 17.30:
KRKA/šENTJUR : ELEKTRA šOšTANJ/ZLATOROG


Ob 20.00:
HELIOS DOMŽALE/UNION OLIMPIJA : GEOPLIN SLOVAN/MARIBOR MESSER

 

VELIKI FINALE:

Nedelja, 19. februarja, ob 17.00 * -

Uri petkovih tekem se lahko zaradi morebitnega neposrednega prenosa na TV Slovenija še spremenita.

 

Košarkarska zveza Slovenije in podjetje Spar Slovenija bosta od 16. do 19. februarja organizirala že enajsti finalni turnir Pokala Spar, prvič pa tudi zaključek Mini pokala Spar. Oba partnerja sta se za novo tekmovanje odločila zaradi želje po podaljšanju sezone starejših pionirjev, ki se z zaključkom državnega prvenstva sicer praviloma končuje decembra. Mladi so tako dobili nekaj novih tekem, skozi katere razvijajo svoje košarkarske sposobnosti, ki jih bodo potrebovali v nadaljevanju športne kariere. Mini Pokal Spar v tej sezoni poteka prvič, predsednik KZS Roman Volčič in generalni direktor Spar Slovenija Igor Mervič pa sta na žrebu že podpisala novo pogodbo (za Pokal Spar in Mini pokal Spar) za sezono 2012/13.

VSE O POKALU SPAR 2011/12          VSE O MINI POKALU SPAR 2011/12

 

IZJAVE PO ŽREBU ČETRTFINALA POKALA SPAR:

Roman Volčič, predsednik Košarkarske zveze Slovenije:

"še bolj od tega, da Pokal Spar potekal že enajstič, me veseli dejstvo, da smo v sodelovanju s podjetjem Spar Slovenija ustanovili novo tekmovanje za starejše pionirje - Mini pokal Spar, s katerim smo mlajšim zagotovili razširitev sezone, s katero mladi dobijo priliko za igranje več tekem. Veseli me, da je podjetje Spar Slovenija z nami že toliko časa in, da vsako leto podpisujemo nove, enoletne pogodbe. še več takih sponzorjev, s katerimi bi 20 let podpisovali enoletne pogodbe si želimo. Zahvaljujem se tudi Brežicam in županu Ivanu Molanu, da so nam ponudili priložnost, da v brežiškem prostoru naredimo nekaj za popularizacijo košarke, pri čemer bo zagotovo pomagala nova dvorana, ki bo tako dobila prvi veliki dogodek. Upam, da jih bo gostila še veliko, predvsem košarkarskih."

Mag. Igor Mervič, generalni direktor podjetja Spar Slovenija:

"To, da je Pokal Spar na sporedu že enajsto leto pomeni, da projekt dobro funkcionira. Ko gledam tekme v tej sezoni vidim, da so ekipe zelo izenačene in, da lahko vsak premaga vsakega. Spomnimo se kako je bilo lani, ko smo imeli na derbiju med Unionom Olimpijo in Krko kar tri podaljške, kar je dobro tako za turnir, kot za Spar Slovenijo. Vesel sem tudi, da nam je Košarkarska zveza Slovenije predlagala novo tekmovanje, Mini pokal Spar. Če pomislim kako je bilo, ko sem še jaz igral košarko, se spomnim, da je bilo najlepše, da smo tekmovali za kakršenkoli pokal, upam, da je pri mladih zdaj motiv enak. V kolikor je podjetje Spar Slovenija z vložkom v to tekmovanje prispevala nekaj k temu, da se bodo mladi razvijali, potem menim, da smo naredili veliko. še naprej stojimo ob strani KZS-ju in upam, da bomo lahko še nekaj časa, saj je to zelo korekten partner."

Ivan Molan, župan Občine Brežice:

"Vesel sem, da sta nam Košarkarska zveza Slovenije in podjetje Spar Slovenija omogočila, da bodo Brežice z njenim Zavodom za šport prvič organizator tako velike prireditve. Občina ima zelo razvit turizem s Termami Čatež, velika športna imena, od katerih je najbolj zveneč Primož Kozmus in tudi nekaj znanih estradnikov, za velike dogodke pa do zdaj nismo imeli možnosti, saj nismo imeli prave dvorane, ki nam odslej omogoča veliko priložnosti za razvoj športa. Košarka je bila na našem koncu nekoč že zelo razvita, saj je denimo Krško igralo v Ligi Telemach, a pravih možnosti za razvoj zaradi pomanjkanja infrastrukture kasneje ni bilo. Prepričan sem, da bomo naredili veliko za promocijo tega športa pri nas, upam, da bo ta dobil nov zagon in, da bo nekoč kakšen Brežičan, oziroma Posavec postal članski reprezentant. V organizacijo so se vključile tudi Terme Čatež, kar bo tudi za njih odlična priložnost za promocijo in prepričan sem, da se boste pri nas dobro počutili. Vsem ekipam želim veliko športne sreče in lepo bivanje pri nas."

 

KAJ JE MINI POKAL SPAR? Je povsem novo tekmovanje pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije in podjetja Spar Slovenija, ki je ustvarjeno kot podaljšanje tekmovalne sezone za starejše pionirje (kategorija U-14), ki lahko tako tudi po koncu državnega prvenstva tekmujejo in s tem dodatno preizkušajo in izboljšajo svoje košarkarske sposobnosti. Ker se na KZS zavedamo, da klubi težko zagotovijo vsa sredstva za tekmovanja mlajših starostnih kategorij, želijo pa svojim ekipam omogočiti čim več tekem, smo se skupaj s podjetjem Spar Slovenija odločili, da pokrijemo vse sodniške stroške v tem tekmovanju, s čimer bo velik del bremena padel z ramen klubov. Ti morajo pokriti le organizacijo tekem (do vključno 5. kroga) ter potne stroške za gostovanje. Na finalnem turnirju bo podjetje Spar Slovenija pokrilo tudi vse stroške nastanitev in prehrane za vsa štiri moštva (za soboto, 18.2., in nedeljo, 19.2.2012).

Že zdaj pa lahko o Pokalu Spar komentirate na posebnem Twitter računu @ifeelbasketball, pri čemer dovolite, da vas prosimo, da uporabite uraden hasthtag tekmovanja - #pokalspar.         

Iskanje