ZNANI PARI POLFINALA MINI POKALA SPAR

ELE 4. februar, 2013
205
ZNANI PARI POLFINALA MINI POKALA SPAR

Ljubljana - Na ponedeljkovi novinarski konferenci pred finalnim turnirjem Pokala Spar so bili izžrebani tudi polfinalni pari Mini Pokala Spar. Elektro Gorenjska prodaja se bo pomerila s Heliosom Domžalami, Krka pa z Elektro šoštanjem. Obe tekmi bosta na sporedu v soboto.


MINI POKAL SPAR, FINALNI TURNIR (Celje, dvorana Golovec)

Polfinale, sobota, 9. februarja, ob 13.00:
ELEKTRO GORENJSKA PRODAJA A : HELIOS DOMŽALE A

Franci Podlipnik, Elektro Gorenjska prodaja: 
"Veseli smo, da smo se uspeli uvrstiti na finalni turnir Mini Pokala Spar. V tej sezoni smo nastopili tudi že na zaključnem turnirju državnega prvenstva, a tokrat verjetno ne bomo mogli ponoviti uspeha in do potankosti izpolniti cilja, ki smo si ga zastavili. Zaigrali bomo namreč brez Ožegoviča, ki je s kadetsko reprezentanco v Turčiji. Vseeno se bomo borili po najboljših močeh in videli, kaj nam bo to prineslo."

Gašper papež, trener Heliosa Domžal A: 
"V državnem prvenstvu nam je zelo malo zmanjkalo do uvrstitve na zaključni turnir in fantje so bili morda kar malo razočarani. Vse moči smo tako usmerili v Mini pokal Spar in tam dobivali nasprotnike, enega težjega od drugega. V zadnjem krogu smo izkoristili to, da je Slovan igral brez svojega najboljšega posameznika in nadoknadili 35 točk zaostanka s prve tekme. Nastop na finalnem turnirju naj bo lepa nagrada našim fantom, ki so v tej sezoni trdo delali. Z Elektro Gorenjsko prodajo smo že igrali, a tedaj so bili v popolni postavi. Igrali bomo po najboljših močeh, upam, da nam to prinese čim boljši rezultat."

Ob 15.00:
KRKA : ELEKTRA šOšTANJ


Teo Hojč, Krka: 
"V KK Krka veliko vlagamo v delo z mladimi. Po zaključnem turnirju državnega prvenstva bo nastop na finalnem turnirju Mini pokala Spar še drugi veliki dogodek sezone za to generacijo, kar je pokazatelj dobrega dela vse od šole košarke naprej. Pričakujem in želim si, da bodo tekme v Celju lepe ter da bodo igralci pokazali vse svoje znanje in talent. Rezultat ni primarnega pomena, a potrudili se bomo, da gremo vse do konca. V državnem prvenstvu nam je do naslova prvaka nekoliko zmanjkalo, upam, da bodo tokrat naši fantje pokazali, da so sposobni zmagati tudi turnir."

Tomaž Sinigajda, Elektra šoštanj: 
"V našem klubu smo v tej sezoni zelo zadovoljni z rezultati naših mlajših selekcij. Kadeti in mladinci so se prebili med najboljših osem ekip v državi in se borijo za uvrstitev na zaključi turnir. Tudi starejši pionirji so bili blizu tega, a jim je tedaj nekoliko zmanjkalo. So se pa zato sedaj uspeli prebiti na finalni turnir Mini pokala Spar. To je lepa nagrada za to generacijo, za ves prelit znoj in trud na treningih. V Celje se bomo podali popolnoma neobremenjeni. KK Elektra šoštanj in našo šolo košarke bomo skušali predstaviti v čim boljši luči in upam, da bomo dober nasprotnik Krki."

Tekma za tretje mesto, nedelja, 10. februarja, ob 12.30.

Finale, nedelja, 10. februarja, ob 14.15.

KAJ JE MINI POKAL SPAR?

VSE O POKALU SPAR IN ZGODOVINA


VIR : KZS

FOTO: KZ

Iskanje