Znana je ožja trenerska ekipa KK Elektra

ELE 9. julij, 2012
225
Znana je ožja trenerska ekipa KK Elektra

KK Elektra je že pred mesecem avgustom, ko se začnejo aktivne priprave članske ekipe na novo sezono v Ligi Telemach, sklenila dogovor s tremi mladimi, ambicioznimi in izjemno perspektivnim trenerji. 


Novi glavni trener članske ekipe Elektre je tako Sebastjan Krašovec. Sebastjan je trener z bogatimi izkušnjami, saj je kot pomočnik trenerja vrsto let deloval v Laškem pod mentorstvom Aleša Pipana in Damjana Novakoviæa. V pretekli sezoni je uspešno deloval kot vodja mlajših selekcij KK Elektra in kot trener kadetske in mladinske ekipe, ki sta se obe uvrstili v 1.SKL, hkrati pa je asistiral tudi glavnemu trenerju članske ekipe Elektre, Gašperju Potočniku.

Izjava Sebastjana Krašovca:  

»Zame je velika čast in odgovornost, da svojo samostojno trenersko pot začenjam v klubu z več kot 60 letno tradicijo, zdravimi temelji, ambicijami za prihodnost in odličnimi pogoji za delo. Zato bi se najprej rad zahvalil predsedniku, podpredsedniku, članom upravnega odbora in direktorju kluba, za izkazano zaupanje in ponujeno priložnost. 

Lani smo z uspešno sezono rezultatsko letvico postavili visoko, zato sem prepričan, da bo za igralce, mojega pomočnika Žigo Mravljaka in zame to še dodatna spodbuda za maksimalno angažirano delo. Vsi skupaj se bomo potrudili, da bomo tudi v tej sezoni upravičili zaupanje vodstva kluba in čim večkrat razveselili naše zveste navijače, ki so nas v lanski sezoni spodbujali tudi na gostovanjih.«
 

 

V klubu ostaja tudi otrok Elektre, Žiga Mravljak, ki bo opravljal delo 1. pomočnika trenerja Sebastjana Krašovca in delo trenerja za fizično pripravljenost. Žiga se je v pretekli sezoni izjemno izkazal kot marljiv in perspektiven mlad trener, ki si zasluži priložnost za dokazovanje in trenersko izpopolnjevanje. Hkrati bo tudi trener mladinske ekipe, kar bo doprineslo k boljšem povezovanju mladinske in članske ekipe KK Elektra, saj kar nekaj perspektivnih mladincev trenira tudi z člansko ekipo.  

Izjava Žige Mravljaka:  

»Vesel sem ker smo se uspeli dogovoriti s KK Elektra glede podaljšanja  sodelovanja za sezono 2012/13. Želja po nadaljnjem sodelovanju je bila obojestranska, zato so pogovori potekali hitro in brez zapletov. Želel bi se zahvaliti celotni upravi kluba za izkazano zaupanje tako v lanski, kot tudi prihajajoči sezoni. S sezono (2011/12), ki je za nami smo si "letvico" postavili zelo visoko, zato že nestrpno pričakujem naslednjo in izzive katere le ta prinaša. Verjamem, da bomo s trdim in dobrim delom dosegli rezultate, ki bodo zadovoljili vodstvo kluba in naše zveste navijače.«

Znan je tudi nov vodja mlajših selekcij KK Elektra. To zelo pomembno delo bo v prihodnji sezoni opravljal Rajmond Ritoper. Rajmond oz Rajko je trener z obilico igralskih in trenerskih izkušenj. Kot igralec je z 19. leti prišel iz Srbije v Slovenijo kjer je igralsko pot nadaljeval v članski ekipi Hopsov iz Polzele, nato pa se je kot igralec preizkusil v vseh ligah v Sloveniji, nekaj izkušenj ima tudi iz tujine. Zadnjih nekaj let pa aktivno in uspešno sodeluje pri treniranju različnih mlajših selekcij v KK Elektra.  

Izjava Rajmonda Rituperja:  

»Kot trener delam že 7 let v klubu iz šaleške doline, ki je zelo organiziran in stabilen prvoligaš z dolgoletno tradicijo. Po pogovoru z direktorjem kluba, sem se odločil, da sprejmem mesto vodje mladinskega pogona  in s tem zaključim svojo igralsko pot. Poskusil bom svoje znanje prenesti tudi na malo starejše igralce kot doslej.« 

Iskanje