Zmaga nad Rogaško za vzpodbudo in lažje nadaljevanje

ELE 1. december, 2013
225
Zmaga nad Rogaško za vzpodbudo in lažje nadaljevanje

Zmaga Elektre nad Rogaško v odličnem košarkarskem vzdušju, ki so ga pripravili navijači obeh ekip, je povsem zaslužena. Fanatičen boj v obrambi in pametna igra v napadu sta prinesla pozitiven rezultat. Zmaga je dokaz da fantje zmorejo in znajo. Nadaljevanje bo zagotovo lažje in nadejamo se lahko novih zmag. 


LIGA TELEMACH, 7. KOLO

Sobota, 30. novembra:

ELEKTRA šOšTANJ : ROGAšKA 79:73

(18:22, 18:21, 22:15, 21:15)
Brčina 15, Vasiæ 14; Nikolič Smrdelj 22, Pelko 12 (6 skokov, 5 podaj).

STATISTIKA

Košarkarji Elektre so v sedmem kolu zabeležili prvo zmago v Ligi Telemach. Po dveh tesnih porazih v domači dvorani so tokrat odlično odigrali ključne minute in presenetili eno najbolj vročih ekip v ligi, Rogaško, ki je imela pred tem dvobojem pet zaporednih zmag, kar pomeni, da je edini poraz doživela v uvodnem nastopu sredi oktobra.

Zmaga Elektre je povsem zaslužena, saj je imel trener Ivan Smiljaniæ dovolj razpoloženih igralcev - devet se jih je vpisalo med strelce, hkrati pa so ti spretno in pametno odigrali zadnje štiri minute dvoboje, ko jim je uspel delni izid 7:0, ki ga gostje niso več uspeli izničiti. Elektra je ob tem v drugem polčasu izgubila vsega dve žogi (v prvem delu 12) in ohranila visok odstotek zadetih metov z razdalje, hkrati pa je vešče izkoristila težave trenerja Damjana Novakoviæa, ki je večino tekme odigral z vsega sedmimi igralci. Med temi je izstopal Mitja Nikolič Smrdelj, ki je zbral 22 točk, a le tri v odločilni zadnji četrtini.

Povsem drugače kot na strani domačih, kjer ni bilo izstopajočega posameznika, ampak so prav vsi dodali svoj delež v mozaik zmage. Od zaostanka 58:65 na začetku zadnje četrtine do vodstva 71:66 so točke za Elektro dosegli Sanel Bajramliæ, Andrej Podvršnik, Ðorðe Leliæ, Drago Brčina in Nikola Vasiæ.

V naslednjem kolu (7. 12.) bo Elektra gostila Tajfuna, Rogaško pa v domači dvorani čaka ekipa Zlatoroga.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanja:
"Naši košarkarji so tokrat resnično igrali vsi za enega in eden za vse. V obrambi smo odigrali zelo borbeno in angažirano, ob tem pa dobro skakali. Uspeli smo zmanjšati tudi število napak v napadu, ki smo jih delali na prejšnjih tekmah in tokrat imeli tudi več razpoloženih igralcev. Morda sta tekmo odločili tudi večja želja in energija."

Damjan Novakoviæ, trener Rogaške:
"Po nizu zaporednih zmagah smo doživeli poraz proti zadnji Elektri, za katero sem že pred tekmo dejal, da igra bolje igra kot kaže to kaže trenuten položaj na lestvici Lige Telemach. Mi večji del tekme nismo bili pravi, Elektra pa je vzela ponujeno in zasluženo zmagala."
  

Iskanje