Zmaga Elektre za novo upanje

ELE 15. januar, 2014
242
Zmaga Elektre za novo upanje

V šoštanju so v torek košarkarji Elektre in Slovana opravili z zaostalo tekmo 10. kola Lige Telemach. Domači košarkarji so bili na koncu boljši z 72:71, odločilnih pet točk v napeti končnici pa je prispeval Andrej Podvršnik.


LIGA TELEMACH, ZAOSTALA TEKMA 10. KOLA

Torek, 14. januarja, ob 20.00:
ELEKTRA šOšTANJ : SLOVAN 72:71

(19:21, 17:19, 17:15, 19:16)
Podvršnik 17, Atanackoviæ 13; Ja. Močnik 18 (4 podaje), Ju. Močnik 12 (6 skokov, 7 podaj).

STATISTIKA

Košarkarji Elektre so se tokrat borili kot levi in si prigarali 3. zmago v prvenstvu. Ekipi sta se skozi celotno srečanje menjavali v vodstvu. Nobeni od ekip si ni uspelo priboriti večje prednosti in obetala se je napeta končnica. V samem zaključku srečanja sta obe ekipi imeli priložnost za zmago. A je Elektra ohranila mirno kri in preko odličnega Andreja Podvršnika, ki je prispeval zadnjih 5 točk za Elektro, skupaj 17 točk, prišla do pomembne zmage v boju za obstanek.

V dvanajstem krogu bodo košarkarji Elektre gostovali v Laškem.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI: 

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanja:
"To je bila težka, psihološko zahtevna tekma. Morali smo zmagati, če smo želeli ostati v borbi za obstanek. Ekipa Slovana je zelo dobro moštvo, z dobrim trenerjem, ki ga zelo spoštujem. Mi smo bili na koncu srečnejši in spretnejši, a tudi morebitna zmaga Slovana ne bi bila nezaslužena. Od naših igralcev pričakujem, da iz te tekme potegnejo pozitivno energijo, ki jo bomo potrebovali na treningih in naslednjih tekmah."

Simon Petrov, trener Slovana:
"Čestitke domači ekipi za dobro borbo. Mi bili tokrat v naši igri nekoliko premalo zbrani in učinkoviti."   

Iskanje