Zmaga Elektre na Polzeli

ELE 7. januar, 2012
202
Zmaga Elektre na Polzeli

Z izjemno pametno igro skozi celotno tekmo so igralci Elektre skozi celotno srečanje držali prednost 10 točk in dosegli pomembno zmago na vedno vročem polzelskem parketu. Odlično tekmo sta odigrala predvsem Juleviæ in Horvat, ki sta bila izjemno razpoložena v napadu in sta zadeva takrat ko je bilo to najbolj potrebno.


HOPSI POLZELA : ELEKTRA šOšTANJ 73:83

 (19:24, 16:24, 21:21, 17:14)
Sviridov 16 (10 skokov), Hohler 15; Julevič 23 (5 skokov), Horvat 21.  

STATISTIKA  

Čeprav so Hopsi koledarsko leto zaključili z dvema zmagama v gosteh, v uvodnem nastopu v novem letu pred domačimi gledalci niso bili kos najboljši ekipi, ki nastopa samo v ligi Telemach. Hopsi so s šestim porazom zdrsnili pod petdesetodstotni izkupiček, Elektra pa se je z deveto zmago utrdila na drugem mestu z zmago zaostanka za vodilnim Heliosom.  

Gostitelji se do konca tekme niso pobrali po uvodnem zaostanku 0:11. Prvi koš so dosegli šele po štirih minutah igre in nato vseskozi lovili zaostanek. Ob koncu prve četrtine so prišli na nekaj točk zaostanka, toda že v drugih desetih minutah so znova zaostali in na odmor odšli z minus 13. Elektra je narekovala igro tako s čvrsto obrambo kot s potrpežljivo igro v napadu, kjer sta za koše v prvi vrsti skrbela Mensud Juleviæ (23 točk, met iz igre 8:11, indeks 25) in Tadej Horvat (21 točk, trojke 4:5). Ker sta imela slednja še pomoč organizatorja igre Žige Zagorca (12 točk, 8 podaj, 6 skokov) ter krilnega igralca Djordja Leliæa (13 točk), jim domačini tudi v nadaljevanju niso ogrozili vodstva. Najboljši posameznik pri Hopsih je bil Dimitrij Sviridov s 16 točkami in 10 skoki.  

Hopsi bodo v naslednjem krogu (14. 1.) gostovali v Rogaški Slatini, Elektra pa se bo doma pomerila z LTH Castings Mercatorjem.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Jernej Kobale, trener Hopsov Polzele: "Tekmo smo začeli premehko, kar so košarkarji Elektre izkoristili in si priigrali deset točk prednosti. Zaostanek smo lovili vso tekmo, vendar nam proti tako kakovostni ekipi zaostanka ni uspelo izničiti. Čestitam gostom za zasluženo zmago."  

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja: "Na začetku tekme smo hitro prišli do vodstva desetih točk, ki smo ga suvereno, brez večjih težav, držali do konca in povsem kontrolirali potek srečanja. Čestitke fantom za prikazano igro in prigarano zmago."   

Iskanje