Zmaga Elektre, a žal tudi zmaga Zlatoroga v Domžalah

ELE 28. april, 2012
193
Zmaga Elektre, a žal tudi zmaga Zlatoroga v Domžalah

Košarkarji Elektre so opravili svoje delo brez napake in so premagali šentjur. Žal pa so zmago v gosteh pri Heliosu zabeležili tudi košarkarji Zlatoroga in tako dobili zadnjo vstopnico za polfinale. Elektra je tako z zmago zaključila letošnjo prvenstvo in tako osvojila končno odlično 5. mesto.


ELEKTRA šOšTANJ - šENTJUR 60:47

(15:16, 13:14, 17:8, 15:9)
Nuhanovič 15 (8 skokov), Julevič 11 (13 skokov); Nelson 13 (8 skokov), Ferme 12.  

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI  

šoštanjčani so bili pred tekmo s šentjurjem še v igri za polfinale. Kljub temu, da so svoje delo opravili po pričakovanjih in premagali tekmeca, predvsem po zaslugi drugega polčasa, pa se jim ni uspelo prebiti med elitno četverico slovenskih klubov. V Domžalah je namreč Zlatorog premagal Helios in si "rezerviral" četrto mesto, ki je še vodilo v polfinale. Elektra je tako končala na petem, šentjur pa na šestem mestu.  

šoštanjčani in šentjurčani so bili v prvih 20 minutah bolj ali manj povsem poravnani, ekipi sta se menjavali v vodstvu, a ne enim ne drugim ni uspelo priti do otipljivejše prednosti. Do te so prvi prišli šoštanjčani ob koncu tretje četrtine, ki so jo zaključili ob izidu 45:38. Začetek zadnje četrtine je bil prav tako po godu domačih, ki so še nekoliko oplemenitili prednost, imeli sredi četrtine že deset točk naskoka, kar se je izkazalo za odločilni udarec. Ko je Mevsud Julevič s trojko in prostima metoma dobri dve minuti pred koncem zadel za 58:45, je bila tekma dokončno odločena.  

Pri Elektri je bil najboljši strelec Salih Nuhanovič s 15 točkami, pri šentjurju pa Travis Nelson s 13.  

 

Gašper Potočnik, trener Elektre:

"Čestitam fantom za doseženo zmago, ki niti slučajno ni bila lahka. Večji del tekme smo imeli zvezane roke, igra, še posebej v napadu, pa nam ni stekla. To smo pričakovali, tako, da smo se osredotočili predvsem na skok in obrambo, kar je tudi odločilo tekmo. Rad bi se zahvalil obema pomočnikoma, ki sta skozi sezono izjemno opravila svoje delo, preostalemu delu strokovnega štaba, upravi kluba za dobre pogoje in predvsem igralcem, ki so kazali velik karakter, veliko srce in si res zaslužili rezultat, ki smo ga letos dosegli. Na koncu smo imeli nekaj smole, da se nismo uvrstili v polfinale, a nam vseeno ta zmaga proti šentjurju v naših glavah pomeni toliko, kot, če bi igrali v polfinalu. Zahvaljujem se tudi navijačem za podporo, ki so nam jo to sezono izrekali, doma in na gostovanju."

Damjan Novakoviæ, trener šentjurja:

"Elektra je prvi polčas odigrala pod velikim pritiskom, imela veliko težav v napadu in največ točk dosegla s prostih metov, a kljub vsemu našla način, da drži korak z nami. V drugem delu igre enostavno nismo zdržali do konca. Publika je prišla na svoje in uživala v borbeni tekmi, na kateri je bilo tudi precej komičnih situacij. Zahvaliti se moram zvesti publiki, ki nas je prišla spet v velikem številu spodbujati na gostovanje, tako, kot to počne že celo sezono. Kljub temu, da smo to Ligo Telemach za prvaka končali brez zmage, so naši navijači zadovoljni in bodo kompletno ekipo častili na košarkarskem pikniku prihodnjo soboto v šentjurju. še enkrat se zahvaljujem navijačem za podporo v tej sezoni in pa upravi, ki nam je omogočila dobre pogoje za delo."   

Iskanje