Zlatorogu uspelo maščevanje

ELE 17. maj, 2011
209
Zlatorogu uspelo maščevanje

Elektra je kot že nekajkrat v letošnji Ligi za prvaka pokazala in dokazala vsem dvomljivcem, da zna igrati dobro košarko. Tudi na tokratnem derbiju so drago prodali svojo kožo in izgubili v zaključku srečanja kjer je zopet odločila daljša klop in večja zbranost nasprotnikov, ki so se tako uspešno maščevali Elektri za poraz v Laškem.


ELEKTRA šOšTANJ : ZLATOROG

13. krog Lige za prvaka, torek, 17. maja, ob 20.00


56:61 (15:16, 9:19, 25:16, 7:10)

Nuhanoviæ 17 (12 skokov, 5 podaj), Miljkoviæ 13 (7 skokov); Paniæ 25 (13 skokov).

STATISTIKA  

DODATNA STATISTIKA POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV LESTVICA    

Sodniki: Andrej Jeršan, Marko Vučkovič, Andrej Bauman.

Tehnični komisar: Žarko Tomšič.  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanja:

"Tekmo smo kljub vsem opozorilom začeli preveč mehko in košarkarji Zlatoroga so uspeli to izkoristiti, se sprostili, začeli zadevati lahke koše, povedli in to razliko držali do 30. minute. Takrat smo jih s špartansko obrambo le ujeli, a je bila cena tega velika utrujenost, zaradi katere so naši košarkarji naredili preveč osnovnih napak in prilika za presenečenje je tako splavala po vodi."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"Na ne preveč kakovostni tekmi smo imeli toliko moči, da smo vseeno zasluženo premagali košarkarje Elektre."    

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanja:

"Košarkarji Zlatoroga so nedvomno favoriti tega srečanja, še posebej zato, ker smo mi na prvi tekmi zmagali, zaradi česar Laščani v šoštanj prihajajo po revanš. Upam, da bo lahko zaigral tudi Miloš Miljkoviæ, ki ni mogel nastopiti na srečanju proti Geoplinu Slovanu. Če bomo v popolni postavi, potem verjamem, da lahko ponovimo dobro igro s prejšnjih tekem in smo konkurenčni."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"Domačega poraza z Elektro še nismo preboleli, zato bomo poskušali  poravnati račune. Žal brez Luka Lapornika, ki je na sobotni tekmi z Union OIimpijo dobil močan udarec in ima nad kolenom nekajcentimetrski hematom."  

 

POROČILO TEKME:

Čeprav so košarkarji Zlatoroga zabeležili osmo zmago v ligi za prvaka, jih v zadnjem krogu čaka sila naporna naloga, če se želijo izogniti četrtemu mestu pred vstopom v polfinale in dvoboju s Krko. V soboto bodo Laščani gostili Helios, za preboj na tretje mesto pa potrebujejo zmago z več kot dvajsetimi točkami razlike.

Elektra je odigrala zadnjo tekmo pred svojimi gledalci v 2010/11, sezono pa bo končala v soboto na gostovanju na Polzeli, kjer se lahko z zmago izogne nečastnemu zadnjemu mestu v ligi za prvaka.

Laščani so prvi udarec gostiteljem iz šoštanja zadali že v uvodnih minutah, ko so povedli z 10:0. Čeprav so se domačini nato hitro približali (15:17, 20:21), pa se v ospredje niso uspeli prebiti vse do 32. minute. Tedaj so za hip povedli s 53:51, toda šest zaporednih točk najboljšega strelca lige Telemach Vladimirja Paniæa je Zlatorog vrnilo v vodstvo in ga v sklepnih minutah, ko napadalci niso bili najbolj natančni, tam tudi obdržalo.

Paniæ je za 25 točk, 13 skokov in dvanajst dosojenih osebnih napak nad njim dosegel najvišji statistični indeks kroga (34). Ob igralcih Elektre Salihu Nuhanoviæu (17) in Milošu Miljkoviæu (13) je bil tudi edini z dvomestnim številom točk. 

Iskanje