Zlatorog prizadejal Elektri šele drugi poraz na domačem parketu v tej sezoni

ELE 8. februar, 2012
223
Zlatorog prizadejal Elektri šele drugi poraz na domačem parketu v tej sezoni

Košarkarji Zlatoroga imeli tokrat odličen strelski večer saj so zadevali kot za stavo in to iz vseh (ne)mogočih položajev. Elektri je tokrat manjkal prav met za tri točke, ki nikakor ni stekel in Zlatorog je zasluženo slavil v šoštanju.


LIGA TELEMACH, 16. KOLO:

ELEKTRA šOšTANJ : ZLATOROG 54:68

(16:20, 14:20, 11:19, 13:9)
Nuhanovič 17 (5 skokov), Zagorc 10 (7 skokov); Vujasinoviæ 16 (5 podaj), Mali 13.

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI

Elektra in Zlatorog sta bila pred lokalnim obračunom blizu na prvenstveni lestvici. šoštanjčani so bili drugi, Laščani pa s tremi točkami manj na četrtem mestu. Pri Laščanih sta bila tokrat strelsko najbolj razpoložena Daniel Vujasinoviæ in Grega Mali, Zlatorog pa je do enajste zmage v Ligi Telemach prišel po zaslugi meta za tri točke. Od 15 metov izza črte so jih njegovi košarkarji zadeli devet, na drugi strani pa Elektra ni zadela nobenega.

Laščani so tekmo odprli s trojko Vujasinoviæa, a je bilo po petih minutah 10:10. Dve minuti pred koncem prve četrtine je Elektra prvič na tekmi povedla s 15:14, vendar je Zlatorog hitro izenačil in si v zaključku priigral štiri točke prednosti (20:16). Kljub temu, da so se šoštanjčani približali na dve točki zaostanka, pa je ekipa iz Laškega znova hitro odgovorila in v drugi polovici druge četrtine vodila s 34:26. Prvi polčas je dobila s 40:30.

V tretji četrtini je Zlatorog prednost hitro še povišal (45:30) in je ni več izpustil iz rok. Košarkarji Elektre niso našli poti do nasprotnikovega obroča, minuto pred koncem pa je bilo na semaforju že 59:41. V zadnjem delu obračuna sta obe moštvi prikazali bolj malo, domači so rezultat nekoliko znižali (47:59), a za kaj več jim je zmanjkalo moči. Laščani so dosegli le devet točk, a tudi Elektra jih je dala le 13, kljub temu pa je Zlatorog prišel do zmage z 68:54.

Prvi strelec srečanja je bil domači igralec Salih Nuhanoviæ, ki je tekmo končal pri 17 točkah. Vujasinoviæ jih je za Laško dosegel 16, devet v prvi četrtini, Mali pa je končal pri 13. Elektra bo v naslednjem kolu, 24. januarja, gostovala pri Geoplin Slovanu, Zlatorog pa bo na domačem parketu 21. januarja gostil Hopse iz Polzele.

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Košarkarjem Zlatoroga čestitam za povsem zasluženo zmago, saj so bili na tokratni tekmi absolutno boljši. Mi nismo bili pravi, igra je bila slaba, a je tudi dejstvo, da smo bili cel teden zaradi bolezni praktično brez pravega treninga. Ne glede na vse, ta tekma je izgubljena, a bomo že kmalu dobili novo priložnost proti Zlatorogu in verjamem, da bo že na naslednjem dvoboju drugače."

Ivo Sunara, trener Zlatoroga:

"Pred to tekmo smo bili izjemno motivirani, na srečanju pa so fantje prikazali izjemno koncentracijo, predvsem v obrambi. S pristopom, ki so ga pokazali in ritmom, ki so ga vzpostavili, so bili nagrajeni z zmago, ki so si jo priborili z dobro igro. Vse čestitke fantom za ta uspeh." 

Iskanje