Zlatorog Laško : Elektra Esotech 86:73

ELE 11. maj, 2008
194
Zlatorog Laško : Elektra Esotech 86:73
Elektra Esotech je v dvorani Tri lilije nastopila povsem neobremenjeno in zato povzročila obilico skrbi domačim košarkarjem. Tekma je bila izenačena vse do zadnjih pet minut. V 36. minuti so gostje celo vodili s 70:69, nato pa je Laščanom uspel niz 11:0 (80:70), ki je tehtnico ...

Zlatorog Laško : Elektra Esotech 86:73 (22:16, 17:22, 23:21, 24:14)

Laško, 11.5.2008 - Dvorana Tri lilije, gledalcev 300, sodniki: Kovačič (Kranj), Vučkovič, Petek (oba Maribor).

Zlatorog: Strnad 31 (6:6), Mašiæ 6 (4:4), Jelesijeviæ 6 (0:1), Jevdjiæ 11 (2:2), Nuhanovič 9 (5:5), Harris 13 (1:1), Mason 10 (0:2).

Elektra Esotech: Ličartovsky 9 (2:2), Ivanovič 15 (4:5), Kunc 17 (2:3), Vrečko 22 (5:5), Jeršin 1 (1:2), Goršek 2, Šimunič 5 (1:2), Bubniæ 2.

Košarkarji Zlatoroga so krog pred koncem rednega dela lige UPC Telemach zadržali tretje mesto. A glede na to, da sta zmagala tudi Krka in Geoplin Slovan, ki sta četrta in peta na lestvici, bo zadnji krog v torek za vse tri ekipe odločilnega pomena. V Novem mestu se bosta udarila Krka in Zlatorog (prvo tekmo je dobil Zlatorog z 80:69), Geoplin Slovan pa bo gostil že odpisano Luko Koper.

Elektra Esotech je v dvorani Tri lilije nastopila povsem neobremenjeno in zato povzročila obilico skrbi domačim košarkarjem. Tekma je bila izenačena vse do zadnjih pet minut. V 36. minuti so gostje celo vodili s 70:69, nato pa je Laščanom uspel niz 11:0 (80:70), ki je tehtnico dokončno prevesil na njihovo stran.

Odločilno vlogo na parketu je odigral Nejc Strnad, ki je v drugem polčasu dosegel 25 točk, skupno 31. Zadel je pet trojk (iz devetih poskusov), za dve točki je metal 5:6, zadel pa je še vseh šest prostih metov.

Tekma zadnjega kroga med Zlatorogom in Krko v dvorani Leona Štuklja bo v torek ob 20. uri.
 


Ivan Stanišak, trener Elektre Esotech: "V popolni zasedbi igramo bistveno bolje in tako smo bili Laščanom vse do 36. minute povsem enakovredni. V finišu so domači košarkarji zadeli nekaj težkih metov za tri točke, vendar sem kljub porazu nazadnje zadovoljen."

Damjan Novakoviæ, trener Zlatoroga: "Z glavami smo že bili na torkovi tekmi proti Krki v Novem mestu. Prvi polčas je bil tako čuden, saj smo zgrešili nekaj povsem neviranih metov, nazadnje pa se v drugi polovici dvoboja rešili s serijo trojk, doseženih ob koncih napadov, in meti prek podvojene obrambe tekmecev."

 


 

Možni razpleti v ligi UPC Telemach za prvaka

 

Sobotna zmaga Geoplina Slovana v gosteh nad domžalskim Heliosom je krog pred koncem rednega dela tekmovanja krepko zapletla boj za tretje mesto ter polfinale v ligi UPC Telemach za prvaka. V njem namreč še naprej ostaja trojica Zlatorog Laško, Krka in Geoplin Slovan. O vseh možnih razpletih pred končnico slovenskega prvenstva pa več v nadaljevanju.

MOŽNI RAZPLETI PRED KONČNICO ZA VSEH OSEM SODELUJOČIH KLUBOV V LIGI UPC TELEMACH

UNION OLIMPIJA (13 zmag, 0 porazov)
V vsakem primeru bo ligo UPC Telemach za prvaka končala na prvem mestu, kar pomeni, da je že uvrščena v ligo NLB za sezono 2008/09 ter da bo v polfinalu v morebitni tretji, odločilni tekmi imela prednost domačega igrišča.

HELIOS DOMŽALE (9 zmag, 4 porazi)
Domžalski košarkarji bodo v vsakem primeru ligo UPC Telemach za prvaka končali na drugem mestu, kar pomeni, da so že uvrščeni v ligo NLB za sezono 2008/09 ter da bodo v polfinalu v morebitni tretji, odločilni tekmi imeli prednost domačega igrišča. Četudi v zadnjem krogu izgubijo proti Unionu Olimpiji, Zlatorog pa premaga Krko, kar bi pomenilo, da imajo enako zmag kot moštvo Zlatoroga, ostanejo na drugem mestu, saj so v ligi UPC Telemach za prvaka Laščane dvakrat premagali.

ZLATOROG LAŠKO (8 zmag, 5 porazov), KRKA (7 zmag, 6 porazov) in GEOPLIN SLOVAN (7 zmag, 6 porazov)
1) V primeru zmage na gostovanju pri Krki bo Zlatorog brez dvoma redni del lige UPC Telemach za prvaka končal na tretjem mestu. Če ob tem Geoplin Slovan doma premaga Luko Koper, bo četrti, če izgubi, pa peti. Krka bo torej četrta ob porazu Kodeljevčanov, sicer se bo morala sprijazniti s petim mestom.
2) V primeru zmage Krke nad Zlatorogom in Geoplina Slovana nad Luko Koper bi prišlo do kroga treh ekip s po 8 zmagami in 6 porazi. Tako bi bila Krka tretja, Zlatorog četrti, Geoplin Slovan pa peti. V krogu omenjenih ekip ima Geoplin Slovan trenutno namreč zmago in tri poraze, Krka in Zlatorog pa po dve zmagi in poraz.
3) V primeru poraza proti Luki Koper bi Geoplin Slovan zasedel peto mesto. Ob takem razpletu bi Krka zasedla tretje mesto, če bi proti Zlatorogu zmagala z vsaj 11 točkami razlike, sicer bi bili tretji Laščani.
*** Tretjeuvrščeni klub po rednem delu lige UPC Telemach se uvrsti v ligo NLB, če le četrtouvrčeno moštvo po rednem delu ne postane državni prvak.

LUKA KOPER (4 zmage, 9 porazov)
Košarkarji Luke Koper bodo sezono v vsakem primeru končali na šestem mestu.

ELEKTRA ESOTECH (2 zmagi, 11 porazov)
V primeru zmage doma nad TCG Mercatorjem bodo Šoštanjčani zasedli sedmo mesto, v primeru poraza pa osmo.

TCG MERCATOR (2 zmagi, 11 porazov)
V primeru zmage v gosteh nad Elektro Esotech bodo Škofjeločani zasedli sedmo mesto, v primeru poraza pa osmo.

Iskanje