Zlatorog državni prvak med kadeti

ELE 8. april, 2007
213
Zlatorog državni prvak med kadeti
Veliki finale zaključnega turnirja državnega prvenstva za kadete med pivovarskima ekipama, ki sta prvi dan turnirja zabeležili zmagi, je številnim gledalcem v Športni dvorani Šoštanj postregel s pravo košarkarsko poslastico. V prvem polčasu so ritem igre dajali igralci iz ...

Union Olimpija : Zlatorog Laško 74:83 (20:23, 12:17, 20:20, 22:23)

Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 550, sodnika Petek in Maguša, delegat Hudournik (Velenje).

Union Olimpija: Vončina 5, Saraljija 13, Zidar, Glavaš 11, Simoneti 12, Perovšek 9, Sirnik 8, Babič 10, Gromlič, Lovšin in Buda 6.

Zlatorog Laško: Pelko 17, Kos 20, Maček, Zupanc 8, Jamšek 6, Strašek 13, Kocjančič, Dimec 17 in Smiljič 2.

Prosti meti: Union Olimpija 18/26 (69%), Zlatorog Laško 21/31 (67%)
Za dve točki: Union Olimpija 19/40 (47%), Zlatorog Laško 25/57 (43%)
Za tri točke: Union Olimpija 6/24 (25%), Zlatorog Laško 4/14 (28%)
Skoki: Union Olimpija 35, Zlatorog Laško 36
Osebne napake: Union Olimpija 26, Zlatorog Laško 31

Veliki finale zaključnega turnirja državnega prvenstva za kadete med pivovarskima ekipama, ki sta prvi dan turnirja zabeležili zmagi, je številnim gledalcem v Športni dvorani Šoštanj postregel s pravo košarkarsko poslastico. V prvem polčasu so ritem igre dajali igralci iz Laškega, ki so uspešno izkoriščali nerazpoloženost igralcev iz Ljubljane. Tem met iz igre namreč nikakor ni stekel. Prvi del igre se je končal z osmimi točkami prednosti Laščanov (32:40), ki pa bi si lahko priigrali še večji naskok, če ne bi v zadnjem napadu košarkarji Zlatoroga ne izgubili žoge, kar so igralci Uniona Olimpije kaznovali s trojko v zadnji sekundi.

Na začetku drugega polčasa so Ljubljančani kmalu znižali zaostanek, se tekmecem približali na vsega tri točke zaostanka, a jim je v zadnjih dveh minuta tretje četrtine zmanjkalo zaleta, tako da se je ta del tekme ponovno končal z 8 točkami prednosti za Laščane (52:60).

V bučnem vzdušju, ki ga je pripravila skoraj 600-glava množica navijačev, se je zadnja četrtina začela v znamenju Ljubljančanov, ki so v dobri minuti zaostanek znižali na vsega točko (59:60). S trojko Sirnika so nato v 33. minuti igre prvič prešli v vodstvo (64:62), ki pa so ga Laščani kmalu izničili in z dvema uspešnima akcijama minuto kasneje že vodili s 67:64. Moštvo iz Tivolija je nato v nezbrani igri naredili nekaj napak, kar so izkoristili igralci Zlatoroga in prek razpoloženega Kosa v 37. minuti dvoboja prešli v vodstvo za 9 točk (73:66) in kmalu zatem celo za 9 točk (75:66). Laščani so do konca tekme nadzorovali igro in ob zadnjem pisku sirene zasluženo postali kadetski državni prvaki Slovenije za sezono 2006/07, saj so z rezultatom 83:74 v velikem finalu premagali Union Olimpijo.

 

Statistika tekme!

Po zaključenem tekmovalnem delu je sledila svečana podelitev medalj prvi trem ekipam in pokala državnim prvakov. Končni vrsti red štirih najboljših kadetskih ekip Slovenije v sezoni 2006/07:
1. Zlatorog Laško
2. Union Olimpija
3. Geoplin Slovan
4. Elektra Šoštanj

Četrtouvrščeni ekipi Elektre je za uspeh čestital Janez Drvarič, legenda slovenske košarke, tretjeuvrščeni ekipi Geoplin Slovana je medalje podelil znani igralec Heliosa, Smiljan Pavič, ki je doma iz Velenja, prve košarkarske korake pa naredil prav v Elektri. Medalje za drugo mesto je ekipi Union Olimpije podelil Franjo Bobinac, predsednik uprave Gorenja d.d., ki je bil tudi generalni pokrovitelj turnirja. Novim državnim prvakom, ekipi Zlatoroga iz Laškega, pa je kolajne in pokal predal direktor slovenskih košarkarskih reprezentanc Tone Krump.

Komisija v sestavi Tone Krump (direktor slovenskih košarkarskih reprezentanc), Anton Decosta (dolgoletni trener KK Elektra) ter Miha Čop (trener in predstavnik medijev) je izbrala najboljšo peterko, najboljšega igralca in najboljše strelca turnirja. Vsi ti igralci so prejeli posebna darila, ki so jih prispevali: Gorenje d.d., Terme Topolšica, Muzej premogovništva Slovenije ter Gostišče Štorman.

 

Najboljša peterka srečanja: Gašper Kos (Zlatorog), Luka Dimec (Zlatorog), Dario Babič (Union Olimpija), Nikolič Smrdelj (Geoplin Slovan) ter Brane Lekič (Elektra Šoštanj).

Najboljši strelec: Gašper Kos (Zlatorog Laško)

Najboljši igralec: Gašper Kos (Zlatorog Laško)

Iskanje