Zlatorog boljši od Elektre

ELE 23. oktober, 2010
203
Zlatorog boljši od Elektre

Prva domača tekma Elektre se je odvijala pričakovano trdo v obrambi. Gostujoči trener je zagovornik trde obrambe, prav tako domači strateg Dušan Hauptman. V bitki različnih obrambnih različic in nerazpoloženega napada na obeh straneh, so tako odločale malenkosti in zmaga je odšla v Laško.


ELEKTRA šOšTANJ:ZLATOROG

46:57 (6:11, 18:12, 11:18, 11:16)

Miljkoviæ 18 (7 skokov); Paniæ 20 (5 skokov).


športna dvorana, gledalcev 320, sodniki: Vučkovič (Maribor), Dovč (Domžale), Pur (šmarje pri Jelšah).

Tehnični komisar: Andrej Vahen.

POROČILO TEKME:

Košarkarji Zlatoroga so uspešno startali v novo sezono lige Telemach. Potem ko so bili v prvem krogu prosti, so v drugem s čvrsto, nepopustljivo obrambo premagali Elektro iz šoštanja, ki je po visoki zmagi v uvodnem nastopu v Mariboru tokrat razočarala zveste gledalce.

Pri trenerju Alešu Pipanu že od nekdaj nekaj velja le obramba, tako pa bo očitno tudi v novi sezoni. Laščani so gostitelje trdo prijeli od prve minute dalje. V prvi četrtini je Elektra dosegla vsega šest točk; prvi koš po treh minutah igre, skupno pa zgolj štiri točke iz igre. Nekaj ostrih besed trenerja Dušana Hauptmana je zaleglo le toliko, da je Elektra v drugih desetih minutah vzpostavila ravnotežje, še vedno pa je bil Zlatorog tisti, ki je narekoval ritem igre.

Laščani so temelje zmage postavili v tretji četrtini, ki so jo dobili z rezultatom 18:11, potrdili pa so jo v zadnjih desetih minutah, ko so znova gostiteljem prepustili vsega enajst točk. V 40 minutah je tako Elektra dosegla zgolj 46 točk, od tega 18 iz črte prostih metov, ob tem pa je izgubila še skok z 32:43.

Obe ekipi sta imeli zgolj po enega igralca z dvomestnim številom točk; Elektra Miloša Miljkoviæa, ki je dosegel 18 točk in zbral sedem skokov, Zlatorog pa Vladimirja Paniæa, ki je dvajsetim točkam dodal pet skokov.

Tako Zlatorog kot Elektra bosta tekmi tretjega kroga igrala v petek, 29. oktobra. Laščani doma proti Hopsom, šoštanjčani pa v gosteh pri Parkljih.

 

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA



IZJAVI PO TEKMI:

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Tekmo smo izgubili v drugem polčasu, ko enostavno nismo našli rešitve za odlično obrambo košarkarjev Zlatoroga, v napadu pa smo bili povsem nerazpoloženi. Prav ta nerazpoloženost je bila glavni razlog za poraz, ena odločilnih zadev pa tudi slab skok, ki smo ga izgubili s 43:32."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"Zadovoljni smo s prvo zmago v tej novi sezoni Lige Telemach, ki smo si jo izbojevali predvsem z dobro obrambo v zadnji četrtini, ki smo jo dobili s petimi točkami razlike."

IZJAVE PRED TEKMO:
Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"V šoštanj tokrat prihaja Zlatorog, ki je favorit srečanja, saj gre za ekipo z izredno zanimivo kombinacijo mlajših in starejših igralcev, ki so zelo izkušeni in kakovostni, imajo pa tudi visoke igralce, zato upravičeno kandidirajo za visoka mesta. Kot je pri meni in mojih fantih že v navadi, pred vsako tekmo ne glede na tekmeca razmišljamo le o zmagi. Edino kar od njih zahtevam je, da na parketu pokažejo tisto, kar so sposobni in poskušajo z borbenostjo nadoknaditi neke druge primankljaje."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga:

"Prva tekma sezone je vselej nekaj posebnega. šoštanjčani so Ligo Telemach začeli zelo prepričljivo, za nami pa sta po sili razmer kar dva in pol mesecev priprav in kakovostnega dela. Na enega številnih lokalnih derbijev zato potujemo odločni, da že 15. prvoligaško sezono odpremo zmago."
 

Iskanje