Zlata vredna zmaga Elektre proti Mariboru

ELE 6. marec, 2014
223
Zlata vredna zmaga Elektre proti Mariboru

»Končno zmaga« bi  lahko rekli po tej razburljivi tekmi. Po tokrat slabem 1. Polčasu Elektre, je sledil odličen 2. polčas. Izvrstno so zadevali Leliæ, Brčina in Podvršnik ...res odlično je skakal Atanackoviæ, svoje minute pa sta odlično izkoristila tudi mlada Rizman in Hasiæ, ki sta z borbenim pristopom ter veliko željo po dokazovanju, ogromno pripomogla k preobratu rezultata.


REDNI DEL LIGE TELEMACH, ZADNJE, 18. KOLO:  

ELEKTRA šOšTANJ : MARIBOR NOVA KBM 81:71

(11:19, 17:17, 22:15, 31:20)
Leliæ (6 skokov) in Brčina (7 skokov) po 20; Lopičiæ 17 (13 skokov), R. Rizviæ 11 (8 skokov).  

STATISTIKA  

Košarkarji Elektre, ki so pred zadnjim krogom zasedali zadnje mesto in imeli najslabše izhodišče v boju za obstanek, so premagali Mariborčane in dosegli pomembni točki, ki ju bodo prinesli v boj za obstanek.  

Po polovici tekme so bili sicer v boljšem položaju gostje. Dobili so prvo četrtino in v drugi prednost zadržali, a se Elektra ni predala. V zadnjih 15 minutah je začela preobrat, Mariborčani pa so takrat povsem zmrznili. Z delnim izidom 16:2 je Elektra po treh četrtinah prišla le na točko zaostanka, dobro predstavo pa nadaljevala tudi v zadnjih minutah. Pri 58:58 sta bili moštvi sicer spet izenačeni, zadnje minute pa so bile spet boljše za domače, ki so povedli z 72:63 in prednosti niso več spustili iz rok.  

Pri domačih sta bila najbolj razpoložena Ðorðe Leliæ in Drago Brčina s po 20 točkami, izkazal pa se je tudi Simo Atanackoviæ (indeks 26), ki sta mu do dvojnega dvojčka ob 11 skokih zmanjkali dve točki. Goste je strelsko vodil Miloš Lopičiæ s 17 točkami.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanja:
"Moji fantje so tekmo začeli v krču. Nikakor nismo mogli razviti svoje želene igre. Na začetku drugega polčasa, ko je Maribor Nova KBM vodil že za 15 točk, smo odigrali bolj hrabro v napadu in obrambi ter ga prehiteli. Ključ do te zmage je bil Rizman, ki je v igro vstopil s klopi, v odločilnih trenutkih pa dosegel sedem točk in pridobil pomembno žogo. Čestitke Mariborčanom za športno in korektno igro, mojim fantom pa za težko prigarano zmago."

Igor Kuzma, trener Maribora Nove KBM:
"Uvodnih 25 minut smo popolnoma nadzirali potem tekme in visoko vodili, nato pa smo dokaj lahkomiselno zgrešili nekaj metov iz nekaj čistih situacij ter na drugi strani dopustili nekaj lahkih košev. šoštanjčani so znova dobili upanje, mi pa smo se na njihovo kombinirano consko obrambo slabo odzvali. Naši strelci niso bili razpoloženi, njihovi pa zelo in zmaga je zasluženo ostala v šoštanju."   

Iskanje