Že 4. zmaga Elektre nad Parklji v tej sezoni

ELE 15. januar, 2011
226
Že 4. zmaga Elektre nad Parklji v tej sezoni

Na srečanju, kjer so košarkarji Elektre, v kolikor so želeli obdržati stik z vodilnimi, enostavno morali zmagati, se je bila težka bitka. A tokrat je odlično predstavo prikazal kapetan domače ekipe Salih Nuhanoviæ, ki je blestel tako v obrambi kot v napadu in s pomočjo soigralcev v zadnji četrtini le strl odpor Parkljev.


 

ELEKTRA šOšTANJ : PARKLJI

79:62 (21:15, 17:19, 22:18, 19:10)

STATISTIKA

Nuhanovič 24 (10 skokov), Lelič 15; Eržen 19 (7 skokov), Krejič in Čebašek (5 skokov) po 11.

 

Sodniki: Gregor Mlakar, Boris Krejič, Boštjan Strnad.

Tehnični komisar: Robert Oberlajt.

 

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA 

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Kot sem pričakoval, smo odigrali težko tekmo, na kateri so Parklji igrali zelo sproščeno. Pozna se nam, da nismo v formi in Ljubljančani so zasluženo držali priključek. V drugem polčasu smo igrali le s šestimi izkušenimi igralci, strli odpor gostov in zmagali tekmo, ki smo jo enostavno morali dobiti, zaradi česar sem zadovoljen."

 

Igor Kešelj, trener Parkljev:

"V prvem polčasu smo igrali zelo solidno in bili blizu navkljub dejstvu, da smo zgrešili preveč nezgrešljivih in prostih metov. V drugem polčasu je bilo povsem drugače, saj smo igrali katastrofalno obrambo in izgubili." 

 

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Igor Kešelj, trener Parkljev:

"Kar nekaj časa je minilo od naše zadnje tekme in ta čas smo izkoristili za dobre treninge ter dve prijateljski tekmi. Fantje so pokazali veliko borbe in zanimanja in upam, da bo enako tudi na tekmi proti Elektri in, da bomo morda pripravili veliko presenečenje."

 

POROČILO TEKME:

Elektra šoštanj je dosegla sedmo zmago v elitni domači ligi in zadržala mesto v zgornjem delu lestvice, Parklji pa so tudi po desetih tekmah edini brez zmage.

Ljubljančani so se favoriziranim šoštanjčanom v prvem polčasu dokaj enakovredno zoperstavili pod obema obročema. V sami končnici prve četrtine so jim gostitelji po točkah Braneta Lekiæa resda ušli na sedem točk (21:14), a igralci iz slovenske prestolnice zaradi tega niso obupali, vztrajno so lovili tekmece in jih po točkah Jureta Eržena skorajda ujeli v sami končnici polčasa (34:36).

V drugi polovici tekme se slika na igrišču ni bistveno spremenila, izbranci domačega stratega Dušana Hauptmana so bili vseskozi v prednosti, Ljubljančani pa se navkljub zaostanku niso predali, v 28. minuti so imeli aktiven izid (50:56). V uvodni poltretji minuti zadnje četrtine so maloštevilni gledalci videli obojestransko raztrgano igro, nato pa so šoštanjčani vendarle zaigrali nekoliko bolj odgovorno in razrešili dvome o zmagi. Na krilih Saliha Nuhanoviæa, s 24 točkami in desetimi skoki tudi najbolj prepričljivega igralca dvoboja, so razorožili goste in si tik pred zadnjim zvokom sirene priigrali tudi najvišje vodstvo na tekmi (79:60).

Elektra se bo v naslednjem krogu v gosteh pomerila z Geoplin Slovanom, Parklji pa bodo na domačem igrišču gostili Hopse. Obe tekmi bosta v soboto, 22. januarja.

 

Iskanje