Zadnja tekme sezone nakazala usmeritev kluba v prihodnje

ELE 30. maj, 2014
287
Zadnja tekme sezone nakazala usmeritev kluba v prihodnje

V zadnjem krogu kvalifikacij za obstanek v Ligi Telemach je Elektra zabeležila zanesljivo zmago. Levji delež k zmagi so prispevali mladi domači igralci. Z igro in pristopom so dokazali, da se v prihodnje da na njih resno računati. Na mladih pa temelji tudi vizija kluba za prihodnjo sezono.


Članska ekipa je z zmago uspešno zaključila dolgo in naporno sezono in obstala v 1.SKL oz Ligi Telemach. Na tekmi so se vidno izkazali domači mladi igralci Urban Bukovič (15 točk, 5 podaj), Grega Bukovič (4 točke, 4 podaje, 5 skokov), Aldin Hasiæ (30 točk, 6 skokov), Jan Rizman (22 točk, 8 skokov) in Aljaž šlutej (3 točke, 4 podaje). V ekipi pa je manjkal perspektivni Jan Kosi, ki je z mladinsko reprezetanco gostoval na Kitajskem.  

Vizija oz strategija kluba je, da domači mladi igralci s časom postanejo nosilci igre in zamenjajo nekatere izukešene igralce. Na mladih se bo gradila prihodnost šoštanjske košarke in tem igralcem bo Elektra nudila vso podporo pri košarkarskem razvoju. V prihodnji sezoni se jim bo tako ponudila izdatnejša priložnost za dokazovanje.

Treningi vseh igralcev, ki so še pod pogodbo in tudi tistih, ki kandidirajo za člansko ekipo, se bodo nadaljevali v mesecu juniju. V mesecu juliju bo malo oddiha, avgusta pa se začnejo intenzivne priprave na novo sezono. 

 

Iskanje