Začetek nove tekmovalne sezone v Elektri

ELE 11. avgust, 2005
192
Začetek nove tekmovalne sezone v Elektri
Članska ekipa Košarkarskega kluba Elektra, ki igra v 1. A slovenski košarkarski ligi, je s pripravami na novo tekmovalno sezono pričela med prvimi v Sloveniji, saj so ...

Začetek nove tekmovalne sezone v Elektri

Šoštanj, 11. avgust 2005: Članska ekipa Košarkarskega kluba Elektra, ki igra v 1. A slovenski košarkarski ligi, je s pripravami na novo tekmovalno sezono pričela med prvimi v Sloveniji, saj so se igralci na prvem treningu zbrali že v ponedeljek, 1. avgusta. Vodstvo kluba je uspelo v članski ekipi obdržati večino igralcev iz pretekle sezone. Sezona 2004/05 je bila najuspešnejša sezona v zgodovini kluba, saj je članska ekipa osvojila 5. mesto med vsemi slovenskimi ekipami in ji je zmanjkalo le malo športne sreče za napredovanje v Goodyear ligo.

Člansko ekipo Elektre bo v sezoni 2005/06 vodil Dušan Hauptman, ki je v pretekli sezoni vodil člansko ekipo Kopra. Dušan Hauptman je znano ime slovenskega športa, saj je kar 17 let igral za člansko ekipo Olimpije in bil šest let slovenski reprezentant. Dušan Hauptman, ki je po poklicu športni pedagog, se je po zaključeni športni karieri posvetil treniranju in je bil od leta 2000 naprej trener mlajših selekcij Olimpije in ekipe Olimpija – mladi. Poleg tega že od leta 1994 vodi košarkarsko šolo Dušana Hauptmana, kjer se kalijo mladi košarkarji.

Sodelovanje v članski ekipi Elektre so za sezono 2005/06 s podpisom pogodbe že potrdili igralci, ki so barve kluba zastopali tudi v pretekli sezoni:
· Miha Čmer in Nik Ivanovič (organizatorja igre),
· Marjan Vidovič in Luka Dobovičnik (branilca),
· Salih Nuhanovič in Srboljub Nedeljkovič (centra).

Zgoraj navedenim igralcem, ki so v sezoni 2004/05 predstavljali jedro članske ekipe, se je pridružil tudi bivši igralec članske ekipe Uniona Olimpije, 21-letni Gregor Mali. Mladi igralec iz Borovnice, ki v višino meri 197 cm, bo pri Elektri igral na poziciji branilca in krila.

Za enakovredno nastopanje članske ekipe Elektre v 1. A slovenski košarkarski ligi pa vodstvo kluba aktivno išče še enega igralca na poziciji 4-5, ki bi se naj ekipi pridružil najkasneje do konca avgusta.

Ekipa pod vodstvom novega trenerja in njegovega pomočnika Boruta Cerarja trenira dvakrat dnevno in se bo na novo tekmovalno sezono pripravljala tudi na mnogih prijateljskih tekmah. Tako se bosta članska in kadetska ekipa konec avgusta udeležili tekmovalnih priprav v Srbiji. Poleg tega bo Košarkarski klub Elektra 9. in 10. septembra v Šoštanju organiziral močan mednarodni memorial oz. turnir Matjaža Natka, ki se ga bodo udeležile ekipe Pivovarne Laško, Heliosa iz Domžal in Mašinca iz Kraljeva (Srbija in Črna Gora).  Že sedaj lepo vabljeni.

Iskanje