Začenja se boj za ligo Goodyear

ELE 20. april, 2005
193
Začenja se boj za ligo Goodyear
Ljubljana – Napoved 3. dela državnega prvenstva košarkarjev je spremljala enotna ocena, da bi dirka za šampionski naslov utegnila ostati v senci bitke šestih najboljših slovenskih moštev za štiri mesta v ligi Goodyear. In tudi pripis, da bo vseh 10 kol še

Košarka: že drevi derbi Helios – Elektra

Začenja se boj za ligo Goodyear

Ljubljana – Napoved 3. dela državnega prvenstva košarkarjev je spremljala enotna ocena, da bi dirka za šampionski naslov utegnila ostati v senci bitke šestih najboljših slovenskih moštev za štiri mesta v ligi Goodyear. In tudi pripis, da bo vseh 10 kol še posebej razburljivih za igralce Heliosa in Elektre, ki naj bi se potegovali za zadnjo vozovnico v regionalno ligo. Za ogorčena tekmeca bo napočil prvi trenutek resnice že drevi ob 20. uri v dvorani Komunalnega centra. Zlasti za Domžalčane, saj bi jih poraz na domačem parketu postavil v »defenzivo«.

Potem ko je Elektra v soboto pustila pravo pogorišče v Novem mestu, so tudi slabši poznavalci razmer uvideli, kar Heliosov trener Lado Gorjan ve že dolgo. »S prihodom Slavka Duščaka in Miloša Mirkoviæa so Šoštanjčani nakazali svoje ambicije, imajo pa podobno izhodišče kot mi lani. Tudi mi smo se povsem neobremenjeno podali v finiš DP in prekrižali račune Krki. Pri Elektri so si očitno izbrali za tarčo nas, vendar tudi drugim ne bo lahko. Takšna moštva so namreč sila nevarna,« opozarja Gorjan.

Helios je v 2. delu DP dvakrat ugnal Elektro (s 94:84 doma in s 87:79 v gosteh), ki pa je tedaj še igrala brez Duščaka in Mirkoviæa. Drevišnja tekma bo torej v marsičem drugačna. »Res je, toda upoštevati moramo, da smo na obeh tekmah igrali brez Jureta Močnika, v Šoštanju pa še brez Aljaža Janže. Zato ocenjujem, da je kakovost še vedno na naši strani. Z zmago bi se približali našemu cilju, vnovični uvrstitvi v LG, vendar tekma še vedno ne bo usodna. Dovolj bo priložnosti za popravni izpit,« poudarja Lado Gorjan.

Pari 2. kola 3. dela SKL:
Geoplin Slovan – Krka (danes, 19.30), Helios – Elektra (20), Union Olimpija – Pivovarna Laško (jutri, 20).

Iskanje