Začenja se ¼ finale pionirskega festivala za starejše dečke

ELE 21. januar, 2009
201
Začenja se ¼ finale pionirskega festivala za starejše dečke
V tem šolskem letu (2008/09) so se z osvojitvijo 1. mesta na področnem prvenstvu, na četrtfinalni turnir (36 osnovnih šol v Sloveniji) uvrstili tudi učenci OŠ Šoštanj. Ekipo sestavljajo ...

Začenja se ¼ finale pionirskega festivala za starejše dečke

Začenja se zaključni del tekmovanja Pionirski festival, ki je najstarejše in najbolj množično tekmovanje za učence in učenke osnovnih šol. Tekmovanje v tem šolskem letu Košarkarska zveza Slovenije organizira že 43. zapored, klub zavidljivi starosti pa so boji za naslov državnih prvakov in prvakinj še vedno mladostni in zanimivi predvsem zaradi tega, ker tekmovanje oblikujejo mladi.

Tekmovanju dajejo ritem mlade košarkarice in košarkarji s svežino, željo, nepredvidljivostjo in vedno novim razmišljanjem, to pa od izvajalcev in realizatorjev projekta zahteva vedno več kakovostnega in trdega dela. Najpomembnejši kriterij za uspeh v tem tekmovanju bo prikazana igra in košarkarsko znanje prav vseh igralcev in igralk vključenih z ekipo, ob tem pa ne smemo pozabiti na druženje, užitek v igri in s tem povezano strpnostjo ter "fair playem".

V tem šolskem letu (2008/09) so se z osvojitvijo 1. mesta na področnem prvenstvu, na četrtfinalni turnir (36 osnovnih šol v Sloveniji) uvrstili tudi učenci OŠ Šoštanj. Ekipo sestavljajo večinoma igralci KK Elektra in le-ti se bodo v četrtek 29.1.2009 v telovadnici OŠ Šoštanj pomerili še z OŠ Zreče in OŠ Litija. Igra se po sistemu vsaka ekipa z vsako, v nadaljnje tekmovanje (polfinale, 24 osnovnih šol v Sloveniji) pa se uvrstita prvi dve uvrščeni šoli.

Razpored tekmovanja 5. skupine:

Sodelujejo OŠ Litija, OŠ Šoštanj, OŠ Zreče,
Organizator  tekmovanja OŠ Šoštanj , izvajalec Herman Tomaž

Turnir se igra v telovadnici OŠ Šoštanj v četrtek 29.01.2009

  • 11.00    OŠ ŠOŠTANJ    :    OŠ ZREČE       
  • 12.15    OŠ ZREČE    :    OŠ LITIJA       
  • 13.30    OŠ ŠOŠTANJ    :    OŠ LITIJA       

Vabljeni k ogledu!

Iskanje