Za zaključek dolge sezone še poraz na Polzeli

ELE 20. maj, 2011
210
Za zaključek dolge sezone še poraz na Polzeli

Dolga sezona je za nami. Žal so košarkarji Elektre sezono zaključili s porazom na Polzeli, kjer so bili domači Hopsi za razred boljši in so zasluženo visoko slavili.


HOPSI POLZELA : ELEKTRA šOšTANJ

14. krog Lige za prvaka, petek, 20. maja, ob 19.00


88:70 (19:14, 19:17, 27:13, 23:26)
 

Sviridov 17 (10 skokov), Vašl 16; Nuhanovič 16 (5 skokov), Horvat 14 (5 skokov, 6 podaj). 

STATISTIKA  

DODATNA STATISTIKA POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV LESTVICA     

Sodniki: Edo Javor, Boris Krejič, Matija Antoloviæ.

Tehnični komisar: Aleš Kamnikar.  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Tonči Mašina, trener Hopsov:

"Vse čestitke fantom za igro, ki so jo prikazali proti kakovostni Elektri. Odigrali smo tako kot znamo, zbranost in agresivnost pa sta nam prinesla zanesljivo peto zmago v Ligi Telemach za prvaka."     

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Tonči Mašina, trener Hopsov Polzele:

"Zadnja tekma sezone Lige Telemach ne odloča o ničemur, vendarle pa lokalni derbiji vedno prinesejo razburljivo in kakovostno košarko. Igramo pred svojimi zvestimi navijači, katerim bi se zahvalil za podporo ki so nam jo nudili vso sezono in upam da se jim bomo oddolžili z dobro igro."

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanja:


"Naš cilj je Hopse premagati na Polzeli ter se s tem izogniti zadnjemu mestu v Ligi Telemach za prvaka in menim, da imamo več motiva ter več moči za to. Kljub vsemu se zavedamo, da so gostitelji zelo kakovostna ekipa, proti kateri so bili rezultati vedno tesni in tako bo tudi tokrat."  

 

POROČILO TEKME: 

Košarkarji Hopsov so sezono 2010/11 sklenili s peto zmago v ligi za prvaka in na končnem šestem mestu. V drugem delu niso ponovili dobrih predstav iz rednega dela, v katerem so zabeležili enajst zmag in vsega pet porazov, vseeno pa so sezono zaključili z nad 50-odstotnim izkupičkom (16-14). Elektra je sezono končala na zadnjem, osmem mestu v ligi za prvaka, v kateri je vknjižili le dve zmagi, precej bolj uspešna (9-7) pa je bila v rednem delu.

Zaključno dejanje sezone na Polzeli je bilo v znamenju domačih košarkarjev, ki so se z všečno in učinkovito predstavo poslovili od zvestih gledalcev. Hopsi so vodili od prve do zadnje minute, odločilno prednost pa so si priigrali v tretji četrtini, ki so jo dobili s 27:13 in po kateri so imeli že 21 točk naskoka. Igralec tekme je bil Dimitrij Sviridov, ki je zbral 17 točk in 10 skokov (indeks 29). Točko manj je dosegel Miha Vašl, 14 jih je zadel Andrej Podvršnik, trinajst pa Uroš Godler. Pri Elektri je bil najbolj učinkovit Salih Nuhanoviæ (16).     

Iskanje