Za slovo od domače dvorane zmaga Elektre

ELE 23. april, 2013
203
Za slovo od domače dvorane zmaga Elektre

Tokrat so domači igralci le dokazali, da znajo igrati dobro košarko tudi v domači dvorani. Tekmo so košarkarji Elektre v svoj prid odločili v zadnjih dveh minutah srečanja in se tako na najboljši možni način poslovili od domačih navijačev.


LIGA TELEMACH, LIGA ZA OBSTANEK, 9. KOLO:

Torek, 23. aprila:  

ELEKTRA šOšTANJ : LTH CASTINGS MERCATOR 85:80

(19:24, 25:23, 16:16, 25:17)
Julevič 21 (8 skokov), Podvršnik 20; Abramovič 28, Kolarevič 16 (6 skokov).

STATISTIKA    

Elektra je prišla do dvanajste zmage v sezoni, košarkarji LTH-ja Castingsa Mercatorja pa so doživeli jubilejni dvajseti poraz. Ligo Telemach bodo šoštanjčani zaključili v Rogaški Slatini, Ločani pa doma proti Slovanu. Čeprav je LTH Castings Mercator že pred tekmo vedel za svojo usodo, je srečanje odigral zbrano in bil vse do zaključka v igri za zmago. Odlično partijo je odigral Robert Abramovič (28 točk), a tudi on ni mogel preprečiti poraza, ki je sledil šele v zaključku tekme.  

Dve minuti in pol pred koncem je bil namreč rezultat izenačen na 78:78, a do konca tekme gostje niso več dosegli koša, gostitelji pa sedem in tik pred zaključkom prišli do najvišje prednosti.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Rajmond Rituper, trener Elektre šoštanja:
"Kot sem napovedal je ekipa LTH-ja Castingsa Mercatorja odigrala sproščeno, mi pa na domačem parketu še vedno igramo v krču. Vesel sem, da smo v končnici tekme zaigrali pametno in izvlekli zmago."  

Peter Hartman, trener LTH-ja Castingsa Mercatorja:
"Za nami je še enkrat tekma v nizu, ki smo jo izgubili v zadnjih minutah. Pristop je bil koliko toliko v redu, poraz pa je posledica pomanjkanja naše fizične moči in koncentracije. To se nam ponavlja že celotno sezono. Čestitke Elektri za zmago."
  

Iskanje