Za pasom Elektre je prvi velik skalp. Senzacionalno je padla Krka.

ELE 1. april, 2012
238
Za pasom Elektre je prvi velik skalp. Senzacionalno je padla Krka.

Popolnoma sproščena Elektra je tokrat odigrala enostavno fenomenalno tekmo. Ob odlični igri celotne ekipe Elektre, odličnim metom za 3 točke, borbenostjo in srčnostjo, je v gosteh padla velika Krka. Zmaga za v anale in zgodovino.


LIGA TELEMACH ZA PRVAKA, 3. KOLO:

KRKA : ELEKTRA šOšTANJ 80:82  

(16:21, 21:21, 21:16, 22:24)
Balažič 15 (6 skokov), Abdul-Hamid in Pavič (7 skokov, 6 podaj) po 11; Horvat 19, Leliæ 17 (8 skokov).

  STATISTIKA IN VEČ O TEKMI    

VIDEO IN FOTOGALERIJA PORTALA KOšARKA.SI  

V Novem mestu se je zgodillo prvo veliko presenečenje v Ligi Telemach za prvaka. šoštanjska Elektra je namreč vzela skalp branilcu zadnjih dveh naslovov državnega prvaka in tako napovedala, da bodo boji za polfinale do konca aprila še zelo zanimivi.

Upravičeno je trener Krke Aleksander Sekuliæ pred tekmo svaril svoje varovance, da v Ligi za prvaka ni slabih ekip in da je Elektra to že dokazala v uvodnih dveh krogih, ko je šele ob koncu izgubila z Unionom Olimpijo, oziroma Heliosom. Tokrat so igralci Gašperja Potočnika vseh štirideset minut zdržali v istem ritmu, odlično zadevali za tri točke (14:21) in se na koncu veselili zaslužene zmage.

Tekma je bila vseskozi izenačena. V prvi četrtini je bila več v ospredju Krka, nato je pobudo in vodstvo prevzela Elektra, v drugem polčasu pa se ekipi praktično nista oddaljili na več kot koš ali dva. Odločitev o zmagovalcu je tako padla v zadnjih trenutkih tekme. V zadnjo minuto tekme je z minimalno prednostjo vstopila Krka, ekipi pa sta se do konca še dvakrat izmenjali v vodstvu. Žiga Zagorc je najprej zadel za 79:78, ko je Afik Nissim 47 sekund pred koncem zadel dva prosta meta, je bil na drugi strani natančen Djordje Leliæ, še vedno pa je Krki ostal zadnji napad. Trojko je zgrešil Abdul Nissim, Žiga Zagorc je nato zgrešil en prosti met, tragični junak pa je dokončno postal Afik Nissim, ki je v izdihljajih tekme zgrešil poskus za podaljšek.

Krko v prihodnjem tednu čakata dve zahtevni preizkušnji; v sredo gostovanje pri Heliosu, naslednjo nedeljo pa derbi z Union Olimpijo v Novem mestu. Elektra v 4. krogu gosti Zlatoroga.  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Aleksander Sekuliæ, trener Krke:

"Košarkarji Elektre so tokrat igrali povsem razbremenjeno, kar se je videlo v njihovem metu z razdalje, saj so precej težke mete zadevali tudi tisti, ki ponavadi tega ne počno, s tem pa so nas tudi zelo raztegnili. V trenutkih, ko smo dobro branili, smo začeli delati nespametne osebne napake in dali šoštanjčanom možnost, da s prostimi meti pridejo do lahkih točk. Tokrat v obrambi enostavno nismo bili na pravem nivoju."

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Iskrene čestitke svojim fantom, ki so še enkrat več dokazali, da imajo srce večje, kot bi si lahko mislili. Premagali so veliko Krko na njenem terenu, ta zmaga pa je toliko večja tudi zaradi dejstva, da smo pred dvema dnevoma igrali težko tekmo s Heliosom in imeli nekaj težav z manjšimi poškodbami."   

Iskanje