Za konec visoka zmaga v Škofji Loki

ELE 21. april, 2010
197
Za konec visoka zmaga v Škofji Loki

Košarkarji LTHcast Mercatorja so izgubili tudi šesto srečanje v ligi za obstanek. Povsem obratna pa je zgodba pri Elektri Esotechu, ki je sezono zaključila s peto zaporedno zmago in zgolj enim porazom v ligi za obstanek. šoštanjčani so tako prvenstvo končali s 50-odstotnim izkupičkom (15-15).

 


LTH CAST MERCATOR - ELEKTRA ESOTECH 68:94
(12:26, 10:21, 22:21, 24:26)

škofja Loka, 21.04.2010, Dvorana Poden, gledalcev 60, sodniki: Kovačič (Kranj), Strnad (Ljubljana), Petek (Maribor).

LTHcast Mercator: F. Mezek 3 (1:2), Čajič 13 (2:2), Mahkovic 11 (4:8), Juleviæ 21 (3:4), Kokalj 2, Lebedincev 18 (4:4).

Elektra Esotech: Golež 3, Bukovič 2, Pajevič 2, Horvat 7 (0:2), Koštomaj 8 (1:2), Čosič 2, Podvršnik 9 (3:4), Bilič 8, Lelič 8 (2:3), Æup 16 (2:4), Miljkoviæ 13 (2:2), Nuhanovič 16 (4:6).

Prosti meti: LTHcast Mercator 14:20, Elektra Esotech 14:23.
Met za tri točke: LTHcast Mercator 8:22 (Čajič 3, Lebedincev 2, Juleviæ 2, Mahkovic), Elektra Esotech 8:19 (Podvršnik 2, Bilič 2, Golež, Horvat, Koštomaj, Miljkoviæ).
Osebne napake: LTHcast Mercator 21, Elektra Esotech 25.
Pet osebnih: Mahkovic (36.).

Košarkarji LTHcast Mercatorja so izgubili tudi šesto srečanje v ligi za obstanek, a glede na to, da so si že davno tega zagotovili prvoligaški status v prihodnji sezoni, jih maloštevilni gledalci v dvorani Poden tega niso zamerili. Ločani so v drugem delu državnega prvenstva dosegli le dve zmagi in še proti odpisanemu šenčurju.

Povsem obratna pa je zgodba pri Elektri Esotechu, ki je sezono zaključila s peto zaporedno zmago in zgolj enim porazom v ligi za obstanek. šoštanjčani so tako prvenstvo končali s 50-odstotnim izkupičkom (15-15).

Glede na to, da je pri LTHcast Mercatorju manjkala večina igralcev iz udarne postave trenerja Daliborja Damjanoviča, je lahko njegov kolega na drugi strani Borut Cerar v igro poslal prav vseh dvanajst igralcev in prav vsi so se vpisali med strelce. Zmaga gostov ni bila niti za trenutek pod vprašajem, saj je začetna postava Elektre že v prvem polčasu postavila trdne temelje za zmago (47:22).

DODATNA STATISTIKA - ZEMLJEVID METOV - POTEK TEKME - LESTVICA


IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Dalibor Damjanoviæ, trener LTH Cast Mercatorja:

"Na tokratni tekmi smo tako mi kot gostje dali priložnost mlajšim igralcem, kar je bilo na parketu videti zelo lepo. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem svojim igralcem, da so skozi celo sezono ostali prava ekipa, kar so dokazali tudi danes, ko je denimo Dejan Radojeviæ, ki je moral biti na treningu Uniona Olimpije, prišel v škofjo Loko in spremljal svoje soigralce."

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"Sezono smo končali z zmago, kar je dodaten elan za naprej. Zahvaljujem se svojim soigralcem, da so imeli celo sezono potrepljenje zame in upam, da bomo v naslednji odigrali še vidnejšo vlogo v slovenskem prostoru."


IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Dalibor Damjanoviæ, trener LTH Cast Mercatorja:

"Zadnjo tekmo v tej sezoni Lige Telemach bomo, tako kot vse, odigrali po svojih najboljših močeh, saj se zavedamo določene odgovornosti, ki jo imamo ker igramo pred domačo publiko. Glede na vse težave, ki so nas bremenile v tej sezoni, sem vesel, da se ta končuje."

Borut Cerar, trener Elektre Esotech:

"Upam, da bomo prikazali dobro igro in se od te sezone Lige Telemach poslovili z zmago."

 

Iskanje