Visoka zmaga Elektre za miren zaključek koledarskega leta

ELE 19. december, 2010
202
Visoka zmaga Elektre za miren zaključek koledarskega leta

Košarkarji Elektre so na najboljši možni način zaključili letošnje koledarsko leto. Z visoko in zanesljivo zmago proti Mariboru so dokazali, da so upravičeno tako visoko na prvenstveni lestvici. Razveseljivo je tudi da so priložnost za igro dobili vsi igralci iz klopi in jo tudi odlično izkoristili in razliko do konca tekme le še povečali.


ELEKTRA šOšTANJ : MARIBOR MESSER

85:51 (20:10, 13:17, 24:15, 28:9)

Jeršin 21 (16 podaj), Miljkoviæ 17 (6 podaj); Jovanovič 13, Remus 10.

 

STATISTIKA 

 

Sodniki: Damjan Gajšek, Andrej Bauman, Andrej Pur.

Tehnični komisar: Anton Camplin.

 

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI: 

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Igrali smo brez petih igralcev, a so zato ostali, tudi mlajši, dali toliko več in zasluženo smo prišli do nove zmage. V naš prid sta odločili kolektivna obramba in dober met za tri točke."

 

Slobodan Rmuš, trener Maribora Messerja: C

"Veliki trud po enotedenskem premoru se nam ni izplačal, veliko smo se pripravljali, a se na koncu ni izšlo. Imeli smo veliko želje, a nam v drugem polčasu enostavno ni šlo - manjkala sta nam Tadej Horvat in met za tri točke, ki naši ekipi ogromno pomeni, a je bil tokrat preslab. Košarkarji Elektre šoštanj so zmagali povsem zasluženo, zato jim tudi čestitam." 

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Pred nami je izredno pomembna tekma, saj v šoštanj prihaja Maribor Messer, ki lovi zadnji vlak za Ligo za prvaka. Mariborčani so izredno motivirani, s prihodom Elvisa Kadiæa pa so dobili dodatno kakovost, ob tem pa imajo tudi najboljši napad Lige Telemach. Kljub visoki zmagi v prvem krogu tekmeca maksimalno spoštujemo in se nanj izredno resno tudi pripravljamo. Naš cilj je zmaga, saj si želimo nadaljevati uspešen trend, ki ga imamo v zadnjem času."

 

Slobodan Rmuš, trener Maribora Messerja:

"Na tekmo proti Elektri se pripravljamo zelo intenzivno, saj se želimo gostiteljem revanširati za zmago v 1. krogu. Motivacije nam ne manjka, vsi igralci so zdravi in razpoloženi za igro, tako da je stanje v ekipi dobro. Zavedamo se, da nam manjkajo zmage iz gostovanj, zato si želimo zmage v šoštanju in se s tem približati Ligi za prvaka."

 

POROČILO TEKME:

šoštanjčani so na domačem igrišču opravičili vlogo favorita in proti Mariboru vknjižili šesto zmago v prvenstvu, že drugič letos pa so štajersko ekipo nadigrali, potem ko so bili od nje boljši že v prvem krogu. Na drugi strani so Mariborčani korak držali le prvi polčas, potem pa povsem popustili in morali priznati že šesti poraz v sezoni. Liga za prvaka se tako mariborski ekipi vse bolj izmika, tudi novinec v moštvu Elvis Kadiæ pa Mariborčanom ni prinesel potrebnega navdiha za morebitno slavje v gosteh.

Domačini so že v prvi četrtini nakazali, da mislijo zmago obdržati doma. Po desetih minutah so tako vodili že za deset točk. Vendar pa se Mariborčani niso predajali. Razpoložena pri gostih sta bila predvsem Aljoša Remus in Bojan Jovanoviæ. Vendar pa omenjena mariborska dvojica ni zadostovala. Razlika šestih točk ob polčasu je vse bolj rasla, v zadnji četrtini pa je pri Mariborčanih sledil pravi "razpad sistema", njihovi brezupni poskusi metov za tri točke niso našli cilja. Gostitelji so zadevali od povsod, gostom dovolili vsega devet točk, jih sami dosegli kar 28 ter se zasluženo veselili zmage. Z 21 točkami je bil pri domačih najboljši Jeršin (hkrati tudi 16 podaj), pri gostih jih je Jovanoviæ dosegel 13.

V državnem prvenstvu zdaj sledi božično novoletni premor, Elektra bo v 11. krogu v soboto, 8. januarja gostovala pri Zlatorog, medtem ko v Maribor prihajajo košarkarji Hopsov iz Polzele.

 

Iskanje