Veteranski turnir Rogla cup 2014

ELE 17. september, 2014
243
Veteranski turnir Rogla cup 2014

Veterani Elektre so se odločili, da se bodo v prihodnje udeleževali raznih veteranskih turnirjev v regiji. Za svoj krstni nastop so izbrali Rogla cup 2014, ki ga je odlično organiziralo Veteransko košarkarsko društvo štajerska. Turnir je tokrat štel tudi kot državno prvenstvo veteranov 45+, zato je bil še toliko bolj zanimiv. Na Roglo so se naši veterani podali z veliko željo po uspehu. Kot na vseh drugih športnih področjih tudi tukaj veliko veljajo izkušnje.


REZULTATI

Veterani Elektra: Otok Ugljan  48:50

Že prva tekma je bila prava drama, saj sta bila odigrana dva podaljška. Na žalost so imeli igralci Ugljena kar nekaj sreče, saj so se kljub Elektrinemu vodstvu vedno vrnili nazaj in pred piskom sirene izenačili, če ni šlo drugače tudi z trojko iz skoraj polovice igrišča.

 

Fortunal Zagreb: Veterani Elektra  49:20

Zagreb je bil edina ekipa, ki jih je nadigrala. Res pa je, da je bil nasprotnik svež, saj je bila za njih to prva tekma, veteranom Elektre pa že druga v enem popoldnevu. Kljub temu je Zagreb zasluženo zmagal, saj gre za izredno kvalitetno moštvo, nenazadnje so na koncu igrali tudi finale.

 

Veterani Maribor: Veterani Elektra 41:40

Ta tekma je bila zelo pomembna, saj bi z zmago naši veterani osvojili drugo mesto na DP veteranov.

 

Veterani Elektra: Vračar Beograd 38:41

Zadnja tekma ni odločala o ničemer. Poškodbe in utrujenost je razredčila obe ekipi, zato so naši veterani komaj sestavili peterko. Kljub vsemu so se odločili, da tekmo odigrajo po najboljših močeh. Srečanje je potekalo v zelo sproščenem in pozitivnem vzdušju. Na koncu so si izdelali lepo akcijo in imeli met za izenačenje, vendar so ga na žalost zgrešili.

Pokal za osvojeno 3. mesto

Veterani Elektre zagotovo ne bodo obupali. Prvi turnir jim je bil dobra šola, stvari bi tekle bistveno drugače, če bi prvo tekmo zmagali. Sicer pa so dobili motivacijo za treniranje, saj se predvidoma konec novembra odpravljajo na podoben veteranski turnir v Beograd.

Na kocu bi želeli čestitati Veteranom štajerska, novim državnim prvakom 45+, ki so prišli na Roglo z najboljšo ekipo, nenazadnje je za njih igral tudi Slavko Kotnik. Kljub vsemu so Veterani Elektre osvojili v DP končno tretje mesto vendar z nekoliko grenkim priokusom, ker niso zmagali nobene tekme.

Veterani Elektre se zahvaljujejo organizatorju Veteransko košarkarsko društvo štajerska za povabilo na turnir.

Iskanje