Veterani Elektre odprli sezono

ELE 29. oktober, 2012
227
Veterani Elektre odprli sezono

V nedeljo 28.10. smo tudi veterani odprli svojo sezono. Tokrat smo igrali v šoštanju proti ekipi Kočevja.  


V nedeljo 28.10. smo tudi veterani odprli svojo sezono. Tokrat smo igrali v šoštanju proti ekipi Kočevja. Kot zanimivost naj povem, da za Kočevje igrajo igralci iz vse Slovenije, tako je med drugimi njihov redni član tudi naš veteran Stanko Breznik.

Kočevje se pripravlja na močan večdnevni turnir, ki se ga bodo v svoji starostni kategoriji udeležili konec novembra. Zaradi raznih težav v šoštanj ni pripotovalo kar nekaj njihovih igralcev, zato je tokrat izjemoma za njih zaigral tudi Rizman. Pri veteranih Elektre pa smo v svojih vrstah pogrešali Aleša Divjaka, ki nas je zaradi manjše poškodbe spodbujal iz tribun. Njegov izostanek smo seveda močno pogrešali, saj je trenutno v vrhunski formi. Na treningih je praktično nezgrešljiv pri metih za tri točke. Na srečo je vlogo strelca dobro prevzel Maličevič in je veterane Elektre s serijo treh zaporednih trojk držal na varni razdalji. Na koncu je bil tudi najboljši strelec tekme. V obrambi je veliko delo opravil Leskošek, saj je dobro pokril nevarne kočevske igralce, za skok pod obročem pa sta suvereno skrbela Pašič in Pečovnik. Vukelič je z akcjo dneva, po lepi podaji Hlasteca, poskrbel za navdušenje na tribunah. Kot vedno pa je tudi na tej tekmi Dumbuya kot organizator igre znal žogo umiriti in poskrbeti za dolge napade in premišljeno odigrane akcije.


Pri gostih se je izkazalo kar nekaj igralcev. Vsi so nevarni pri metu iz razdalje, Khvedžiæ pa je skoraj nezgrešljiv, če dobi žogo na svoji tradicionalni poziciji - postu. Z borbenostjo se je poiskušal trenerju dokazati naš Breznik in si tako zagotoviti mesto v ekipi Koæevja tudi za v naprej. Prepričan sem, da mu je to uspelo, saj je s svojimi dolgimi rokami poskrbel za kar nekaj bušk na naših glavah, seveda vse v okviru športnega ferplaya.


Rezultat na koncu je bil 60:45 za veterane Elektre. Do konca letošnjega leta imamo dogovorjeno še tekmo v Celju. Imamo veliko željo sodelovati v državnem prvenstvu veteranov, zato se intenzivno pripravljamo. Upam, da nam bo uspelo zagotoviti materialne in organizacijske pogoje.


Zahvaljujemo KK Elektra in Tomažu Sinigajdi pri pomoči in organizaciji naše veteranske tekme.

Iskanje