Veterani četrti na mednarodnem turnirju v Novem Sadu

ELE 30. april, 2015
239
Veterani četrti na mednarodnem turnirju v Novem Sadu

V času od 23. do 25. aprila je v organizaciji SO Vojvodina v Novem Sadu potekal veliki mednarodni veteranski turnir, z udeležbo 22 ekip. Turnirja se je iz Slovenije udeležila tudi ekipa Veteranov Elektre. Odigrali so tri tekme in zasedli končno četrto mesto v kategoriji moški 40+.


Veterani Elektra 47:25 AG Sjaj Zagreb  

Prva tekma je na veteranskih turnirjih zelo pomembna, saj zmaga ali poraz bistveno vplivata na končno razvrstitev. Tokrat je to pomenilo, da bi si Veterani Elektre z zmago zagotovili uvrstitev v polfinale in s tem boj za kolajne. 

Ravno zaradi pomembnosti srečanja, so obe ekipe vložile maksimalen napor in zavzeto igrale skozi celoten potek strečanja. Veterani Elektre so ves čas narekovali tempo in s pogostimi menjavami držali ritem srečanja na visokem nivoju. Na koncu se je takšna taktika izkazala za pravilno, saj je nasprotnik v drugem polčasu omagal in dosegel samo 8 točk.


Veterani Elektra 26:38 KBL Valjevo  

V jutranji tekmi naslednjega dne, so se veterani v tekmi, ki je odločala o finalistu, pomerili z močno ekipo iz Valjeva. Srbi so bili bistveno višji, prav tako so ves čas vsiljevali počasen ritem, kar je za Veterane Elektre precej neugodno. Na obeh straneh so igralci vložili precej napora, vendar so na koncu bili tokrat zasluženo boljši Valjevci, ki so na koncu turnirja zasedli 2.mesto.


Veterani Elektra 39:41 KK Tuzla  

Popoldanska tekma je odločala o tretjem mestu in dobitniku bronaste medalje. Veterani Elektra so začeli tekmo z veliko željo po zmagi in osvojitvi kolajne. Žal so igralci iz Tuzle pokazali več in na koncu srečanje dobili v svojo korist.


Veteran Elektre so na ta turnir odpotovali z jasnim ciljem – doseči svojo prvo mednarodno zmago, kar jim je tudi uspelo. Na žalost jim je malo zmanjkalo, da bi prišli domov z bronasto kolajno, je pa to cilj za bodoče turnirje.

Tudi tokrat je treba zelo pohvaliti organizatorje turnirja, saj so bili v vseh pogledih izjemni gostitelji. Prav tako je bila resnično vrhunska tudi udeležba, saj na takih turnirjih pozorno oko na igrišču zelo hitro opazi vrhunske bivše igralce, ki so še vedno mojstri igre z žogo. Zmagovalka ekipa Vojvodine je imela v svojih vrstah kar dva bivša jugoslovanska reprezentanta, zato dobre igre njihove ekipe niso naključne.

Za ekipo Veterani Elektre so na turnirju v Novem sadu igrali: Vukelič (cap), Breznik, Pašič, Rotovnik, Bogataj, Bolhar, Urankar, Maličeviæ, Hlastec, Dumbuya in Valenčak.

Iskanje