Velika zmaga Elektre na lokalnem derbiju

ELE 22. oktober, 2011
211
Velika zmaga Elektre na lokalnem derbiju

Košarkarji Elektre so imeli veliko dela z sosedi iz Polzele. Polna dvorana je lahko gledala odlično košarkarsko predstavo obeh moštev. V prvem polčasu so prevladovali gosti iz Polzele, v drugem pa so domači igralci, na krilih bučnih navijačev, visoko dobili zadnjo četrtino in tako zasluženo zabeležili novo zmago.


LIGA TELEMACH, 2. KOLO:

ELEKTRA šOšTANJ : HOPSI POLZELA 69:55  

(19:17, 15:24, 12:9, 23:5)
Nuhanoviæ 16 (10 skokov), Zagorc 15 (5 skokov); Sebič in Morina po 11.  

 

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI  

 

POROČILO TEKME:  

Košarkarji Elektre so vknjižili drugo zmago v Ligi Telemach, tako da po nepopolnem drugem krogu (Zlatorog in Helios bosta tekmo 1. kroga igrala šele konec novembra) zasedajo prvo mesto na lestvici. Varovanci trenerja Gašperja Potočnika so odločilni korak k zmagi naredili šele v zadnji četrtini, ki so jo dobili kar s 23:5.  

Vse do zadnjih desetih minut je bila tekma izenačena in borbena. Polzelani so si pred koncem prvega polčasa priigrali že 11 točk prednosti (25:36), minimalen naskok so zadržali tudi po treh četrtinah igre.  V sklepnem dejanju tekme, ki si jo je ogledalo 500 gledalcev, pa jim ni uspelo zadržati motiviranih šoštanjčanov, pri katerih je Salih Nuhanovič zbral 16 točk in 10 skokov (indeks 28), Žiga Zagorc jih je dodal 15, Mensud Juleviæ pa 13.  

Hopsi so v zadnjih desetih minutah dosegli vsega en koš iz igre in dodali tri proste mete. Prva dva je zadel Primož Kobale na začetku zadnje četrtine za 52:52, nato pa on in njegovi soigralci kar sedem minut niso zatresli mrežice. V tem času je Elektra dosegla 14 točk, povedla s 66:52 in prišla do zaslužene zmage.  

V tretjem krogu naslednjo soboto bo Elektra gostovala v škofji Loki, na Polzelo pa bodo prišli novinci v Ligi Telemach, košarkarji Rogaške Crystala.    

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Za to zmago čestitam igralcem in pa tudi vodstvu kluba, ki nam omogoča dobre pogoje za delo. Kljub zmagi ne morem biti zadovoljen z vsem, saj predvsem v prvem polčasu nismo bili na pravi ravni in upam, da se nam v prihodnje taka igra ne bo ponavljala ter, da smo se iz tega nekaj naučili. Zmago zdaj puščamo za sabo, saj že razmišljamo o novi tekmi, ki bo vse prej kot lahka."

Jernej Kobale, trener Hopsov Polzele:

"Zmaga košarkarjev Elektre je povsem zaslužena. Po prvem polčasu, ko smo se jim dostojno upirali, so nas v drugem delu igre presenetili z agresivno obrambo, na katero enostavno nismo našli odgovora." 

Iskanje