Velik uspeh šolske košarke

ELE 12. februar, 2010
192
Velik uspeh šolske košarke

V sredo, 10.2.2010, je bil na Oš šoštanj odigran polfinalni turnir 44. Pionirskega festivala v košarki za starejše dečke.


V sredo, 10.2.2010, je bil na Oš šoštanj odigran polfinalni turnir 44. Pionirskega festivala v košarki za starejše dečke. Ekipa Oš šoštanj se je z dvema prepričljivima zmagama uvrstila med osem najboljših osnovnih šol v Sloveniji in na ta način ponovila lanskoletni uspeh. Rezultati tekem:

-   Oš šOšTANJ:Oš VENCLJA PERKA DOMŽALE 47:30

-   Oš VENCLJA PERKA:Oš LOVRENC NA POHORJU 46:56

-   Oš šOšTANJ:Oš LOVRENC NA POHORJU 55:26

Končni vrstni red:

1. Oš šOšTANJ

2. Oš LOVRENC NA POHORJU

3. Oš VENCLJA PERKA

Oš šoštanj tako od ponovnega nastopa na Finalnem turnirju četverice najboljšoih osnovnih šol loči le medsebojni obračun (boljši v dveh tekmah) z žrebom določeno osnovno šolo.

Za šoštanjčane so pod vodstvom prof. Herman Tomaža nastopili naslednji učenci: Bukovič Grega, špegel Kaj, Kosi Jan, Plamberger Timotej, Mevc Roman, Puc Vid, Balant Miha, šlutej Aljaž, Petek Martin, Balažic Jan, Lenko Borut in Andrejc Žan.

Poleg fantovske ekipe je v šKL tekmovanju k velikemu uspehu veliko pripomogla tudi dekliška ekipa, ki jo vodi prof. Didovič Andreja. Letos prvič so se šoštanjčani uvrstili v četrtfinale, kjer se bodo v dveh medsebojnih tekmah pomerili z Oš Žiri za uvrstitev v polfinale.

 

 

Iskanje