Velik uspeh Elektre v pokalu SPAR

ELE 20. februar, 2009
206
Velik uspeh Elektre v pokalu SPAR
Na finalnem turnirju pokala SPAR je danes Elektra Esotech dosegla zgodovinski uspeh, saj je v 1/4 finalu s 70:64 premagala ekipo TCG Škofja Loka in se tako prvič uvrstila v 1/2 finale pokala SPAR. Na jutrišnji tekmi, ki bo potekala v dvorani Tri Lilije v Laškem ob 20:00, se bo Elektra Esotech pomerila z zmagovalcem ...

Velik uspeh Elektre v pokalu SPAR

Na finalnem turnirju pokala SPAR je danes Elektra Esotech dosegla zgodovinski uspeh, saj je v 1/4 finalu s 70:64 premagala ekipo TCG Škofja Loka in se tako prvič uvrstila v 1/2 finale pokala SPAR. Na jutrišnji tekmi, ki bo potekala v dvorani Tri Lilije v Laškem ob 20:00, se bo Elektra Esotech pomerila z zmagovalcem tekme Geoplin Slovan : Krka Novo mesto. Neposreden prenos obeh 1/2 finalnih tekem bo na Šport TV!

STATISTIKA TEKME

VSE O POKALU SPAR 2008/09

POROČILO S TEKME IN FOTOGALERIJA (kosarka.si)

 

 


 

Opis tekme iz Prostimet.com:

Elektra Esotech - TCG Mercator 70:64 (17:11, 19:15, 19:19, 15:19)

V dvorani Tri lilije se je začela 3 četrtfinalna tekma, v kateri se bosta pomerila TCG Mercator in Elektra Esotech. Ločani so začeli s peterko Skok-Finžgar-Jankovič-Juleviæ-Jokič, trener Borut Cerar pa je v ogenj poslal naslednjo peterko: Ivanovič-Horvat-Novak-Sjekloča-Æup.

Po nekaj neuspešnih napadih na obeh straneh, je prve 4 točke na tekmi Dejan Æup. Smo v 5 minuti tekme, TCG Mercator pa še naprej brez danega koša. Matic Vidic je moral posredovati, vzel je minuto odmora. Za tri je zadel Nikola Ivanovič in prednost Elektre je že 9 točk (9:0). Mrežo Elektre je načel Simon Finžgar, ki je zadel za dve točki, a na drugi strani za novo vostvo z 9 točkami zabija Sjekloča. Kot vse kaže se Ločani le prebujajo, saj je Juleviæ zadel in znižal na 11:4, Borut Cerar pa je takoj reagiral z minuto odmora. Nadaljuje se izjemno uspešna igra Elektre, ki vodi že z 11 točkami prednosti (15:4). Sjekloča, ki je v prvih 8 minutah dal že 6 točk, tem pa dodal še kar 6 skokov, je naredil drugo osebno napako, dva prosta meta pa izkoristil Igor Jokič. Končala se je prva četrtina, ki jo je Elektra dobila s 17:11.

Druga četrtina se je začela z osebno napako Horvata, dva prosta meta pa je izkoristil Igor Jokič, ki je trenutno pri 6 točkah. Nova trojka Elektre, uspešen je bil Ernest Novak. V 12. minuti tekme je polaganje zadel Primož Skok in znižal na 20:15. TCG Mercator se je s košem Eda Muriča približal le še na 3 točke zaostanka. Kot vse kaže danes igra ne steče brez Sjekloče, ki se vrača na igrišče. Ločani so prek Mulaliča znižali na 3 točke zaostanka, a hitro je odgovoril Æup in rezultat je 24:19. Džambič je prednost Elektre v 16. minuti zvižal na 7, a hitro je s trojko odgovoril Finžgar. Elektra je naredila delni izid 5:0 in prednost je spet visokih 9 točk. Vidic je seveda takoj zahteval minuto odmora. Druga četrtina gre počasi proti koncu. Prednost Elektre minuto do konca prvega polčasa je 10 točk. Končan je prvi polčas, prednost Elektre je 10 točk (36:26). V prvem polčasu je sijajno igro prikazal Sjekloča, ki je zbral 6 točk, 8 skokov in 3 podaje. Pri Trgovcih je najboljši strelec Mirko Mulalič, ki je dosegel 7 točk, toda njegov met za 3 točke ni nič kaj preveč obetajoč (0:5).

Tretjo četrtino je s trojko odprl Jankovič, a Ivanovič in Džambič sta takoj zvišala na 11 točk prednosti. Na 9 za znižal Finžgar, a spet je odgovoril Ivanovič. Ločanom nikakor ne steče igra v napadu. Prednost Elektre je sedaj že 13 točk (44:31). Po 26 minutah igre je rezultat 46:38 v korist Elektre. Nadaljuje se boljša igra Elektre, ki je preko Æupa spet povedla za 13 točk. Sledilo je nekaj uspešnih napadov na eni in na drugi strani. Elektra 10 minut do konca vodi za 10 točk in je blizu uvrstitve v polfinale. A TCG Mercator je že pokazal, da zna obrniti srečanje povsem na koncu, tako da nas čaka še zanimiva zadnja četrtina.

Zadnjo četrtino je s košem začel Jokič, ki je pri 15 točkah in 7 skokih. Na nasprotni strani je vrnil Sjekloča, ki se bila dvojnemu dvojčku. 8 minut do konca je za tri zadel Julevič in znižal na 57:50. Sledilo je nekaj neuspešnih napadov na obeh straneh, potem pa je še eno trojko zadel Julevič in rezultat je 57:53. Finžgar je 6 minut do konca znižal na samo 2 točki zaostanka. Zadeva, v zadnji četrtini prerojeni Mensud Julevič in rezultat je izenačen na 57. Tri zaporedne točke Nikole Ivanoviča in Vidic je moral vzeti minuto odmora. Skok je zgrešil za tri, a na drugi strani prav tako neuspešen Džambič. za tri meče Julevič in... zadel je! Rezultat je poravnan na 60. Hitro koš Novaka, a na drugi strani vrača Skok. Za tri je zgrešil Novak, a skače Sjekloča in popravlja. Na drugi stani še enkrat Julevič. Dva zaporedna koša Elektre, ki minuto in 25 sekund do konca vodi za 4 točke. Jokič za tri - neuspešno. Na drugi strani izgubljena žoga Elektre, a tudi Julevič je storil isto napako. Tehnična osebna napaka loške klopi in Ivanovič zadeva dva prosta meta. Kot vse kaže bo Elektra le obranila prednost iz prvih treh četrtin. Zmaga gre h Elektri, ki se veseli polfinala. Pomerila se bo z zmagovalcem tekme Geoplin Slovan - Krka.

Iskanje