V tesni končnici Elektra bolj zbrana od Geoplin Slovana

ELE 3. december, 2011
197
V tesni končnici Elektra bolj zbrana od Geoplin Slovana

V izjemno napetem in razburljivem srečanju so po odličnem prvem polčasu, domači košarkarji na koncu morali zbrati vse rezervne moči in vso zbranost, da so ob bučni podpori domačih navijačev, premagali izjemno neugodno ekipo Geoplin Slovana.


ELEKTRA šOšTANJ : GEOPLIN SLOVAN   65:61

  (23:19, 19:12, 5:12, 18:18)


Nuhanovič 16, Zagorc 14 (6 podaj); Ðugum 21 (17 skokov), Pajiæ 11 (6 skokov).    

STATISTIKA  

Elektra iz šoštanja je tudi v 8. kolu Lige Telemach potrdila svojo kakovost in upravičeno visoko mesto na lestvici. Na drugi strani se varovanci Gašperja Okorna niso podali na gostovanje z belo zastavo, a so na koncu le morali priznati premoč zbranim gostiteljem.  

Po začetnem izmenjevanju v vodstvu si je prvo občutnejšo prednost priigrala Elektra, ki je prvo četrtino sklenila s +4. Trend se je nadaljeval tudi v drugi četrtini, ko so domači po delnem izidu 5:0 pobegnili že na 28:19, nato pa še na 32:19. Gostje so se sicer proti koncu polčasa le zbudili, a na manj kot -11 razlike niso prišli.  

V drugem polčasu so bolje začeli gostje, ki so delno nadoknadili razliko. Čeprav se varovanci Gašperja Potočnika niso predajali, pa so zanje sledile slabše minute. V tretji četrtini so dosegli vsega pet točk in Geoplin se je približal le na -4. Odločala je zadnja četrtina, kjer pa so spet bolje zaigrali domači, pobegnili na 58:51, sicer še dovolili gostom priključek na 60:56 in 62:59, a zatem z izidom 65:61 vknjižili že sedmo zmago (več jih ima le Helios - 8). Omeniti velja Anteja Ðuguma, ki je z 21 točkami in 17 skoki dosegel statistični indeks 26.  

V devetem krogu bo Elektra že v sredo (7. decembra) gostovala pri Mariboru (17.30), Geoplin Slovan pa bo v petek, 9. decembra ob 18.30 gostil Hopse s Polzele.    

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Težave nam je povzročal predvsem napadalni skok košarkarjev Geoplina Slovana in njihov protinapad, a sem lahko zadovoljen, da smo, kljub temu, da smo igrali slabo, uspeli izvleči zmago. To je dodatna kakovost naše ekipe, ki ni igrala v popolni zasedbi, zato lahko fantom le čestitam. Razmišljamo o naslednji tekmi,  obračunu z Mariborom Messerjem v gosteh, ki ga bomo odigrali že v sredo."

Gašper Okorn, trener Geoplina Slovana:

"Preslabo smo odigrali prvih 20 minut, kar se nam redno dogaja že na zadnjih treh tekmah. S tem, ko lovimo tekmeca, porabimo ogromno energije in tako je bilo tudi tokrat, ko smo vso zadnjo četrtino lovili manjši zaostanek od štirih točk, kar nam ni uspelo. Sicer nimam večjih pripomb nad odnosom svoje ekipe do tekme, saj so se fantje borili, a je bilo to enostavno premalo." 

Iskanje