V tekmi preobratov, po podaljšku boljši Hopsi

ELE 17. april, 2013
202
V tekmi preobratov, po podaljšku boljši Hopsi

V še enem izenačenem lokalnem derbiju so tokrat več športne sreče imeli Hopsi. Elektra bi tekmo morala dobiti že v rednem delu, a so domačini po namerno zgrešenem prostem metu Jagodnika, s skokom v napadu izid izenačili. V podaljšku pa so Hopsi zdržali pritisk in slavili na večnem derbiju.  


 LIGA TELEMACH, LIGA ZA OBSTANEK, 8. KOLO:

Sreda, 17. aprila:    

HOPSI POLZELA : ELEKTRA šOšTANJ 97:94  

(11:21, 16:21, 26:15, 31:27, 13:10) - po podaljšku
Jagodnik 21 (6 skokov), Vujasinovič (6 podaj) in Robertson (5 skokov) po 18; Julevič 21, Collins 17 (13 skokov)

STATISTIKA
 

Košarkarji Elektre so zapravili lepo priložnost, da bi si dve koli pred koncem Lige Telemach zagotovili mesto pred tekmecem s Polzele. Zmago so imeli praktično v rokah, vendar so izkušeni Polzeljani izsilili podaljšek, v katerem jim šoštanjčani brez obeh najboljših strelcev Andreja Podvršnika in Sanela Bajramliæa niso bili kos.

Domači so do izenačenja in podaljška prišli v izdihljajih tekme, ko je Goran Jagodnik namerno zgrešil drugi prosti met, do skoka v napadu pa je prišel Hugh Robertson in zadel za 84:84.

Hopsi bodo sezono zaključili z gostovanjem pri Slovanu ter domačo tekmo s Grosupljem, Elektro pa čaka obračun z LTH Castings Mercatorjem in gostovanje v Rogaški Slatini.  

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
"Potem ko smo dovolili gostom, da povedejo za 22 točk, smo se v nadaljevanju zbrali, zaigrali kot znamo in na koncu z malo sreče zmagali. Določeni igralci so pokazali svoj obraz, nekateri v pozitivnem, drugi pa v negativnem smislu."
 

Rajmond Rituper, trener Elektre šoštanja:
"Za nami je zanimiva tekma z veliko koši in izmenjavanji v vodstvu. Srečanje bi se lahko končalo tudi  v našo prid, a smo izgubili zaradi naših nespametnih potez v končnici rednega dela. Čestitke domačinom za zasluženo zmago."   

Iskanje