V SOBOTO ZAČETEK NOVE SEZONE LIGE TELEMACH. LIGA KVALITETNEJŠA, ODLOČALE BODO MALENKOSTI

ELE 17. oktober, 2013
209
V SOBOTO ZAČETEK NOVE SEZONE LIGE TELEMACH. LIGA KVALITETNEJŠA, ODLOČALE BODO MALENKOSTI

Ljubljana - S tekmami 1. kola se to soboto začenja nova zanimiva sezona Lige Telemach, ki bo v končnici tekmovanja doživela nekaj sprememb. Največja je ta, da se bo v končnico uvrstilo osem in ne več štiri ekipe. Pričakovanja v novi sezoni Lige Telemach so na novinarski konferenci predstavili trenerji vseh desetih moštev. Med njimi je tudi nekaj novih obrazov. Vsak izmed njih ima seveda svoje želje in načrte, njihova mnenja pa so enotna - liga je kvalitetnejša, odločale bodo malenkosti.  


Deset moštev Lige Telemach se bo torej od sobote pa vse do začetka marca prihodnjega leta borilo za uvrstitev na prva štiri mesta, ki v drugem delu prvenstva vodijo v Ligo za prvaka, v kateri bosta z nastopi pod domačimi ligaškimi koši začeli tudi Krka in Union Olimpija. Preostala šesterica bo, kot je to v navadi, moči merila v Ligi za obstanek.

Spremembe pa je deležno tekmovanje v končnici. Največja sprememba je ta, da se bo v novi sezoni v "play-off" uvrstilo osem ekip in ne več štiri, ekipe pa bodo končnico državnega prvenstva tako začele s četrtfinalom. Razburljivo bo tudi v boju za obstanek. Zadnje uvrščeno moštvo bo mesto v Ligi Telemach prepustilo prvaku 2. SKL, deseto in enajsto uvrščena ekipa Lige za obstanek ter drugo in tretje uvrščena ekipa 2. SKL pa bodo med seboj odigrale mini ligo za dve mesti v elitni druščini.  

LIGA TELEMACH, 1. KOLO: Sobota, 19. oktober, ob 19.00:
HELIOS DOMŽALE : ROGAšKA
SLOVAN : ELEKTRA šOšTANJ
TAJFUN : MARIBOR NOVA KBM

Ob 20.00:
PORTOROŽ : ZLATOROG LAšKO
GROSUPLJE : HOPSI POLZELA

V boju za naslov prvaka bomo spremljali stare znance, ki so dodobra prevetrili svoje zasedbe. Novinec v Ligi Telemach je Portorož, ki bo prvič zaigral v družbi najboljših. V desetih moštvih najdemo registriranih 29 tujih košarkarjev, čim več minut na igrišču pa si bo skušalo izboriti 47 igralcev mlajših od 20 let. 

Košarkarske zveza Slovenije bo z nekaj novostmi poskrbela za še dodatno promocijo Lige Telemach in košarke nasploh. Tako bo testno začela s spletnimi prenosi Lige Telemach in v prvem delu prvenstva vsak teden na spletni strani prenašala tekmo kola. Za uvod boste lahko spremljali dvoboj med Heliosom in Rogaško. Več promocije pa bodo deležne tudi nižje lige. Napovedi in izide tekem 3. in 4. SKL bo tako znova možno zaslediti na Teletekstu Televizije Slovenija, in sicer na strani 596.

  Omenimo še, da to soboto s prvenstvom začenjajo tudi moštva 2. in 3. SKL ter ekipe 1. SKL za ženske, medtem ko četrtoligaše prve tekme čakajo 26. oktobra.  

Aleš Antauer, predsednik Združenja klubov Lige Telemach:
"Upam, da bomo po uspešnem EuroBasketu čim več ljudi iz naslonjačev zvabili v dvorane in si bodo dvoboje Lige Telemach ogledali v živo. Zahvalil bi se pokrovitelju lige, ki nas še naprej podpira, vsem trenerjem pa želim veliko uspeha in čim manj poškodb. Pred nami je torej nova sezona z nekoliko spremenjenim tekmovalnim sistemom, ki bo nekoliko podaljšal samo tekmovanje, liga pa bo tako postala še bolj zanimiva za gledalce."
 

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanj:
"Ko smo petega avgusta začeli s treningi si nisem predstavljal, da bomo imeli toliko težav v igralskem kadru in z dvorano. Prvi organizator igre Žiga Zagorc je bil poškodovan, tako da bomo na začetku brez njega. Hkrati upam, da se čim prej vrnemo v domačo dvorano, saj imamo res težke pogoje za delo. Zavedamo se, da je uvod v sezono pomemben, imamo nekaj mladih igralcev in naša naloga je, da dobro treniramo. Želim, da igramo z veliko želje ter energije in naredili bomo vse, da pozitivno začnemo sezono. Hkrati pričakujem, da se bo v Ligi Telemach igrala lepa košarka, ki bo gledalce vlekla v dvorane."

ELEKTRA V SEZONI 2013/2014

Dejan Mihevc, trener Grosuplja:
"Grosuplje je dodobra prevetrilo moštvo, saj imamo kar nekaj novih obrazov, ekipi smo priključili tudi tri mladince. Eden izmed ciljev je, da ti mladinci dobijo izkušnje in si izborijo minutažo. Potrebno bo nekaj potrpljenja, saj smo imeli med pripravami kar nekaj težav s poškodbami. Antonijevič se počasi že vrača, na Zagorca še ne moremo računati. Potrebujemo še nekaj lasa, da se uigramo, a menim, da smo dobro pripravljeni. Imamo igralce z dobrim karakterjem in mislim, da smo se sposobni uvrstiti višje kot lani. Verjamem, da so v Ligi Telemach več kot štirje kandidati za uvrstitev v ligo za prvaka in na to upamo tudi mi."

GROSUPLJE V SEZONI 2013/2014
 
Zmago Sagadin, trener Heliosa:
"Naš klub še naprej ostaja na poti produkcijskega centra. Zadržali smo osem perspektivnih mladih igralcev, priključili štiri nove obraze in dva mladinca. Smo mlada ekipa s potencialom. Med pripravami smo dobro delali in pripravljeni stopamo v sezono. Za začetek smo si postavili cilj, da se uvrstimo v ligo za prvaka. Težko je oceniti kam sodimo, saj so ekipe spremenjene. Liga Telemach bo močnejša kot v minuli sezoni, prišlo je nekaj kvalitetnih tujcev in čaka nas zanimiva sezona." HELIOS V SEZONI 2013/2014

Uroš Godler, pomočnik trenerja Hopsov:
"Na Polzeli smo v pripravljalnem obdobju dobro delali. Imamo mešanico izkušenih igralcev ter mladih, ki si želijo napredka. Cilj je, uvrstitev v ligo za prvaka."

HOPSI V SEZONI 2013/2014

Igor Kuzma, trener Maribora Nove KBM:
"Gospodarko krizo smo občutili tudi v našem klubu, saj smo šele avgusta dobili sponzorja kluba. Pa lanski bleščeči sezoni smo skušali zadržati nosilce igre, a nam zaradi omenjenih razlogov to žal ni uspelo. Zamujali smo s sestavo ekipe, a glede na situacijo menim, da smo solidno kadrovali. Naša želja je, da odlični mariborski publiki, ki nas je v pretekli sezoni zelo podpirala, ponudimo kvalitetno košarko. V prvem delu Lige Telemach izstopajo moštva Rogaške, Heliosa, Zlatoroga in Hopsov. Odločale bodo malenkosti in že ena zmaga bo lahko odločala med ligo za prvaka in ligo za obstanek. Pred nami je vsekakor zanimivo prvenstvo."

MARIBOR NOVA KBM V SEZONI 2013/2014

Konstantin Subotiæ, trener Portoroža:
"Naša naloga je bila, da zadržimo prvega zvezdnika ekipe Sašo Ožbolta in Jako Zagorca, ki je presenetil košarkarsko javnost. To nam je uspelo in okoli teh dveh igralcev smo sestavili ekipo. Nismo si mogli privoščiti zvenečih imen, pač pa izbrali perspektivne mlade igralce, ki so željni dokazovanja. Mi bomo pustili srce na igrišču in bomo videli kam nas bo to pripeljalo. Razmišljamo le o tekmi, ki je pred nami. Takšno razmišljanje nas je iz tretje lige pripeljalo v Ligo Telemach in tega se bomo držali tudi letos."

PORTOROŽ V SEZONI 2013/2014

Damjan Novakoviæ, trener Rogaške:
"Rogaška se v Ligo Telemach podaja s spremenjeno ekipo. Petim igralcem smo priključili štiri novince in dodali domače mlade igralce. Delali smo dobro in v solidni formi pričakujemo začetek prvenstva. Naš cilj je, tako kot pri večini kolegov, uvrstitev v ligo za prvaka. Čakajo nas vzponi in padci in čas bo pokazal, če smo to sposobni doseči."

ROGAšKA V SEZONI 2013/2014

Simon Petrov, trener Slovana:
"Ekipa Slovana je sestavljena iz štirih izkušenih in mladih igralcev. Dosedanje predstave so pokazale, da kakšnih visokoletečih ciljev ne smemo imeti. Naš cilj je, da bo po koncu sezone vsak igralec boljši kot je bil. Kam nas bo to pripeljalo, pa bomo videli."

SLOVAN V SEZONI 2013/2014
     
Ivan Stanišak, trener Tajfuna:
"Večino igralcev smo zadržali, v ekipi so trije novinci. To je 14. zaporedna sezona šentjurja med prvoligaši in naša prva naloga je, da še naprej ostanemo v stiku s slovensko elitno košarko. Dobro smo trenirali in upam, da to pokažemo tudi našim zvestim navijačem. Če bo dobrih iger in zmag dovolj, pa se bomo veselili tudi uvrstitve v ligo za prvaka."

TAJFUN V SEZONI 2013/2014
     
Predrag Jačimoviæ, trener Zlatoroga:
"Sestavili smo mlado ekipo s tremi okrepitvami. Želja je, da zadržimo dobro ime kluba in se uvrstimo na vrh lestvice. Mislim, da smo za začetek lige dobro pripravljeni in bomo našo formo še stopnjevali. "

ZLATOROG V SEZONI 2013/2014    

 

RAZPORED LIGE TELEMACH   

VIR:KZS

Iskanje