V Škofji Loki zmaga za vrh prvenstvene lestvice

ELE 30. oktober, 2011
198
V Škofji Loki zmaga za vrh prvenstvene lestvice

Z zmago v škofji Loki so se košarkarji Elektre morali močno potruditi, saj so po dobrem začetku, že mislili da so tekmo dobili. A škofjeločani so odlično igrali in vodili do samega zaključka tekme, kjer pa so šoštanjčani z mirnimi živci, velikim karakterjem in srčno igro le odnesli celo kožo iz škofje Loke.


LTH CASTINGS MERCATOR : ELEKTRA šOšTANJ 66:72

(10:16, 22:9, 21:24, 13:23)
Mihailovič 21, Mahkovic 11 (7 skokov); Juleviæ 15 (7 skokov), Zagorc 14 (7 skokov).  

 

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI  

 

Ločani so se odlično upirali favoriziranim gostom iz šoštanja, ki so tekmo sebi v prid odločili šele v zadnjih treh minutah. Dve trojki Tadeja Horvata in Sanela Bajramliča sta bili ključni, saj domači branilec Vladimir Mihailovič (21 točk, trojke 4:4) sam ni mogel vrniti svoje ekipe v igro.  

Začetek tekme je pripadel gostom, toda ko so domači igralci pod vodstvom Luke Bassina zaigrali agresivneje v obrambi, se je položaj na semaforju drastično spremenil. Zgolj devet točk Elektre v drugih desetih minutah je pomenilo vodstvo LTH Castingsa Mercatorja z 32:25 ob odmoru. Nekaj točk naskoka so domači ohranili vse do rezultata 61:61 v 36. minuti. Mihailovič je nato sicer še zadel trojko za 65:69, vendar je imel gostujoči strateg Gašper Potočnik dovolj preverjenih in razpoloženih igralcev, da se je tekma razpletla po pričakovanjih.  

Košarkarji LTH Castingsa Mercatorja bodo prvo zmago v novi sezoni Lige Telemach skušali doseči prihodnjo soboto v gosteh na Polzeli, Elektro pa že v sredo, 2. novembra, čaka derbi s Heliosom za ubranitev stoodstotnega izkupička. (STA)  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Luka Bassin, trener LTH Castingsa Mercatorja:

"Cela tekma je bila več ali manj izenačena, žal pa smo tri minute do konca naredili nekaj napak v zapiranju pod našim obročem, zaradi česar so košarkarji Elektre prišli do nekaj skokov v napadu. Poleg tega so na koncu dvakrat zadeli tudi dve nemogoči trojki v zadnjih sekundah napada, s tem prišli do prednosti štirih ali petih točk, ki je nismo mogli več ujeti. Res je, da s porazom ne moreš biti nikoli zadovoljen, a tokrat sem videl, da se lahko kosamo z vsemi ekipami, tako, da lahko igralcem čestitam za njihov odnos."

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Čestitam svojim fantom, da so pokazali karakter in nas izvlekli iz zelo težkega položaja, s čimer so pokazali veliko kakovost. Naša predstava je bila sicer daleč od željene, naši košarkarji so igrali pod svojimi zmožnostmi, a najbolj pomembno je, da smo dosegli prvo zmago v gosteh, s čimer lahko rečemo, da smo res odlično začeli to sezono Lige Telemach. V prihodnjem kolu nas čaka Helios in ta tekma bo za nas veliko lažja, saj gre za močno ekipo, ki igra tudi v Ligi ABA, zato bo igrati proti njej pravo veselje." 

Iskanje