V lokalnem derbiju uspešnejša ekipa Elektre

ELE 17. december, 2006
201
V lokalnem derbiju uspešnejša ekipa Elektre
V soboto zvečer je v šoštanjski športni dvorani potekal lokalni derbi med ekipama Elektra Esotech in Alposom iz Šentjurja. V prvih treh četrtinah so gledalci videli zelo izenačeno igro, v kateri ...

Elektra Esotech : Alpos Šentjur 87:71

V soboto zvečer je v šoštanjski športni dvorani potekal lokalni derbi med ekipama Elektra Esotech in Alposom iz Šentjurja. V prvih treh četrtinah so gledalci videli zelo izenačeno igro, v kateri sta se ekipi večkrat izmenjevali v vodstvu. V zadnji četrtini pa je Elektra močno pospešila in ušla gostom ter suvereno zaključila tekmo s prvo domačo zmago v sezoni 2006/07 proti vedno neugodni ekipi iz Šentjurja.

Pri domačih je bil najučinkovitejši Blaž Ručigaj, ki je dosegel kar 23 točk in dodal kar 9 skokov, zelo uspešen pa je bil tudi novinec v ekipi, Aleš Kunc, ki je k zmagi prispeval 17 točk. Glavno breme pa je vsekakor bilo na organizatorju igre, Borisu Jeršinu, ki je odlično odigral vseh 40 minut tekme in prispeval 12 točk in 5 skokov.

Izjavi obeh trenerjev po tekmi:

Bojan Lazič, trener Elektre Esotech: "Vsem mojim košarkarjem lahko le čestitam. Igrali so maksimalno odgovorno, se držali navodil, ekipo, ki v povprečju dosega po 90 točk na tekmo, pa omejili na 71 točkah. Toje glavni dokaz za to, da so igrali tako kot je treba, zato sta dve točki tokrat le njihovi."

Damjan Novakovič, trener Alposa Šentjurja: "Začeli smo dobro, v prvi četrtini nam je še šlo, v drugi smo padli, s e v tretji našli, prešli v vodstvo, nato pa enostavno nismo več imeli objektivnih možnosti za zmago."

Izjavi obeh trenerjev pred tekmo.


Elektra Esotech – Alpos Šentjur 87 : 71 (20-21, 22-12, 13-20, 32-18)

Športna dvorana Šoštanj, gledalcev 250, Andrej Lovšin (Lj), Roman Horvat (Lj) in Edo Javor (Lj).

Elektra Esotech: Dobovičnik 4, Ručigaj 23, Kunc 17, Nedeljkovič 2, Jeršin 12, Vidovič 6, Pojatina 10 in Mihalič 13.

Alpos Šentjur: Palčnik, Lapornik 6, Pelc, Sajko 2, Sebič, Kadič 20, Ribežl 6, Hunt 12, Koštomaj 12, Novak 2, Krušič 10.

Naslednje tekme Elektre Esotech:

  • v soboto, 23. decembra, gostovanje v Kopru pri ekipi Koper mladi,
  • v soboto, 6. januarja, gostovanje v Sežani pri ekipi Kraškega zidarja,
  • v soboto, 13. januarja, domača tekma proti ekipi Krke iz Novega mesta.

Zunanji povezavi:

Iskanje