V Laškem brez presenečenja Elektre

ELE 19. januar, 2014
201
V Laškem brez presenečenja Elektre

Ekipa Zlatoroga je že v prvi četrtini razblinila vse upe Elektre po presenečenju v Laškem. Laščani so igrali trdo v obrambi in izjemno zadevali v napadu. V zadnji četrtini so košarkarji Elektre prikazali boljšo igro in uspeli omiliti poraz. 


LIGA TELEMACH, 12. KOLO:


Sobota, 18. januarja:


ZLATOROG LAšKO : ELEKTRA šOšTANJ 92:78

 (26:13, 19:22, 32:20, 15:23)


Jovanoviæ 17, Miloševiæ 15 (13 skokov); Zagorc 16, Leliæ 15.

 

STATISTIKA

 

Košarkarji iz Laškega so brez težav odpravili šoštanjčane, ki so se ob polčasu sicer približali na deset točk zaostanka, a nato v tretji četrtini preveč zaostali. Zlatorog je tako kljub bolj ležerni zadnji četrtini zanesljivo zmagal.

 

Po prvi četrtini so domači vodili za 13 točk (26:13), gostje so se v nadaljevanju nekoliko približali, vendar bliže kot do -10 niso mogli.

 

Odločilen je bil začetek tretjega dela, Laščani so polnili koš tekmecev, najprej z delnim izidom 9:0 praktično že odločili zmagovalca (četrtino so dobili z 32:20). Ob koncu pa so si lahko privoščili tudi le 15 točk v zadnjih desetih minutah, pa so še vedno ohranili večino prednosti. Pri domačih se je najbolj izkazal Milan Miloševiæ z dvojnim dvojčkom (15 točk, 13 skokov), pri gostih pa je Žiga Zagorc dosegel 16 točk.

 

V naslednjem kolu bodo Laščani 25. januarja igrali pri Tajfunu, Elektra bo isti dan gostila domžalski Helios.

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

 

Predrag Miloviæ, trener Zlatoroga Laškega:
"Tekmo smo nadzorovali vseh 40 minut in do zadnje četrtine je bila igra izredna. Igralce je nato očitno uspavala poteza trenerja gostov, ki je na parket poslal tudi mladince."

 

Ivan Smiljaniæ, trener Elektre šoštanja:
"Tekmo je stran Zlatoroga pretehtala individualna kvaliteta njegovih košarkarjev. Bili so razpoloženi pri metu, saj so zadeli kar 12 trojk. Mi smo se nekajkrat poskušali vrniti, a nam je zmanjkalo moči."

 

 

Iskanje