V gosteh pri Geoplin Slovanu, Elektra blizu presenečenja

ELE 15. maj, 2011
203
V gosteh pri Geoplin Slovanu, Elektra blizu presenečenja

Košarkarji Elektre nadaljujejo z odličnimi igrami. Na tokratni tekmi v Ljubljani proti Geoplin Slovanu so bili zelo blizu zmage. Odlično tekmo je odigral Bilič, ki je igral res odlično. Prav on je s košem v zadnji sekundi rednega dela izsilil podaljšek. A v podaljšku sta  odločila daljša klop ter večja zbarnost košarkarjev Slovana in zmaga je ostala v Ljubljani.


GEOPLIN SLOVAN : ELEKTRA šOšTANJ

12. krog Lige za prvaka, sobota, 14. maja, ob 19.00


77:74 (20:19, 13:17, 17:16, 18:16, 9:6) - po podaljšku

Ðapa 30 (9 točk), Zadnik 12; Bilič in Nuhanovič (9 skokov) po 18.

STATISTIKA   

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME ZEMLJEVID METOV LESTVICA         

Sodniki: Andrej Lovšin, Matej špendl, Boris Krejič.

Tehnični komisar: Andrej Vahen.  

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Gašper Okorn, trener Geoplina Slovana:

"Odnos igralcev je bil na začetku tekme preslab, saj so šli v srečanje premehko, glave pa so bile že na počitnicah. Elektra šoštanj, ki je zelo čvrsta ekipa, je to izkoristila in začela narekovati ritem, mi pa smo ji v napeti končnici zmago praktično iztrgali iz rok. Nisem zadovoljen." 

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

"Zadovoljen sem z igro svojih varovancev, ki so, z izjemo zaključka rednega dela in podaljška igrali dobro. Zaključek ni bil po naših željah, kar je bila posledica utrujenosti in kar so košarkarji Geoplina Slovana s pridom izkoristili. Smo pa bili zelo enakovreden tekmec in lahko zato z optimizmom gledamo na naslednja dva dvoboja Lige Telemach za prvaka, na katerih si želimo vsaj še kakšne zmage."   

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

Gašper Okorn, trener Geoplina Slovana:

"Košarkarji Elektre šoštanja so v zadnjih treh krogih pokazali dobre predstave, saj so dobro igrali proti Krki, bili v igri za zmago proti Heliosu in ugnali Maribor Messer. To je zagotovo veliko opozorilo, zato se moramo dobro spočiti, uspešno pripraviti in odigrati kot znamo. Pred nami je vsekakor izjemno pomembna tekma, saj bi z zmago verjetno potrdili končno peto mesto." 

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanja:

"Na tekmi na Kodeljevem pričakujem dvig forme naših košarkarjev, za katere upam, da jim je zmaga proti Mariboru Messerju dala dodatnega motiva in samozavesti, ki jo bomo potrebovali, da bomo konkurenčni višjeuvrščenim košarkarjem Geoplina Slovana."   

 

POROČILO TEKME:  V dvoboju na Kodeljevem so košarkarji Elektre prikazali še eno všečno predstavo, a za razliko od prejšnjega kroga, ko so v dramatični končnici premagali Maribor, so tokrat po podaljšku ostali praznih rok.

Geoplin Slovan si je s peto zmago najverjetneje zagotovil končno peto mesto v sezoni 2010/11, šoštanjčani pa se bodo morali še potruditi, da se izognejo nečastnemu zadnjemu mestu v ligi za prvaka. V izenačeni tekmi so imeli gostje v 29. minuti deset točk prednosti (42:52), vendar pa je imel Geoplin Slovan na drugi strani MVP igralca kroga Daliborja Ðapo, ki je dosegel 30 točk ter zbral devet skokov (indeks 31) in bil nerešljiva uganka za branilce Elektre.

Tako je odločitev o zmagovalcu padla v sklepnih trenutkih srečanja. Džapa je šest sekund pred koncem rednega dela zadel dva prosta meta za 68:66, na drugi strani pa je podaljšek po zgrešenem poskusu Borisa Jeršina za tri točke priigral Siniša Bilič.

V petminutnem dodatku so bili gostitelji bolj zbrani in natančni ter na koncu tesno, a zasluženo slavili. Geoplin Slovan bo do konca sezone gostoval v Domžalah in gostil Maribor, Elektro pa čakata še dva lokalna derbija s Hopsi in Zlatorog.

    

Iskanje