V gosteh padel tudi Tajfun, Elektra ima 4 v vrsti

ELE 30. marec, 2014
230
V gosteh padel tudi Tajfun, Elektra ima 4 v vrsti

V izjemno razburljivi tekmi je Elektra zasluženo slavila že 4. zaporedno zmago. Odlično tekmo za Elektro sta odigrala Leliæ (22 točk) in Dimec (19točk).


LIGA TELEMACH ZA OBSTANEK, 5. KOLO:

Sobota, 29. marec:  

TAJFUN : ELEKTRA šOšTANJ 77:82  

(26:13, 16:22, 13:25, 22:22)
Držiæ in Primorac (8 skokov) po 22; Leliæ 22 (7 skokov), Dimec 19.  

STATISTIKA  

Medtem ko so košarkarji Elektre po četrti zaporedni zmagi zapluli v varnejše vode, Tajfun ostaja v razburkanih in vedno bližje zadnjemu mestu v Ligi za obstanek, ki pomeni nazadovanje v 2. SKL.  

Prva četrtina tekme je pripadla domačinom, ki so nato sredi 14. minute povedli že za 20 točk (35:15). A šoštanjčani se niso dali, ter se sredi tretje četrtine z nizom 16:2 vrnili v igro (48:53). Tudi pred zadnjimi desetimi minutami so varovanci Vladimirja Rizmana še bili v prednosti, ki pa je niso uspeli zadržati. Tajfun je z delnim izidom 12:0 dobre tri minute pred koncem vodil z 69:66. Sledila je trojka Sanela Bajramliæa, nato pa natančno izvajanje prostih metov Elektre, ki je v zadnjih 100 sekundah izvedla dvanajst prostih metov in jih zadela kar enajst. Tako domačinom ni ponudila nove priložnosti za preobrat, kar pomeni, da imajo šoštanjčani zdaj že dve zmagi naskoka pred zadnjeuvrščenim Tajfunom.

Liga za obstanek se bo nadaljevala 5. aprila; Elektra v Grosupljemu, Tajfun pa doma proti Mariboru.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:  

Edi Dželalija, trener Tajfuna:
"Košarkarji Elektre so v zaključku tekme pokazali več želje, mi pa smo ponovno doživeli padec v naši igri. Napravili smo ogromno napak. šoštanjčani so bili boljši in bolj borbeni."  

Vladimir Rizman, trener Elektre šoštanja:
"Pri zaostanku z 20 točkami smo pokazali, da naša ekipa premore karakter. Četudi smo bili zadaj, smo se držali našega sistema igre. Do polčasa smo zaostanek uspeli zmanjšati, tudi po odmoru pa so fantje igrali tako, kot smo se dogovorili. Naš zmagovalni niz se nadaljuje, zanj pa si fantje zaslužijo čestitke. Menim, da smo si zaslužili to zmago. Čestitke tudi Tajfunu za športno in korektno igro."   

Iskanje