V Elektri bivši mladinski reprezentant BIH

ELE 2. september, 2008
202
V Elektri bivši mladinski reprezentant BIH
Člansko ekipo Košarkarskega kluba Elektra je po koncu pretekle sezone zapustilo kar 9 igralcev. Domača igralca, Mitja Goršek in Marjan Vidovič, sta se na lastno željo za eno leto pridružila ekipi iz 1. B SKL, Rudarju iz Trbovelj, prav tako domači igralec Luka Dobovičnik pa se je odločil za prestop k ekipi Zagorja KD FT. Aleš Kunc, Ivan Šimunič in Dražen Bubnič so prestopili v ekipo Kopra, Boris Jeršin pa v ekipo ...

 

V ELEKTRI BIVŠI MLADINSKI REPREZENTANT BIH

Člansko ekipo Košarkarskega kluba Elektra je po koncu pretekle sezone zapustilo kar 9 igralcev. Domača igralca, Mitja Goršek in Marjan Vidovič, sta se na lastno željo za eno leto pridružila ekipi iz 1. B SKL, Rudarju iz Trbovelj, prav tako domači igralec Luka Dobovičnik pa se je odločil za prestop k ekipi Zagorja KD FT. Aleš Kunc, Ivan Šimunič in Dražen Bubnič so prestopili v ekipo Kopra, Boris Jeršin pa v ekipo Parkljev iz Ljubljane. Žan Vrečko se je odločil za odhod v Španijo, Štefan Ličartovsky pa se je na poletnem kampu češke reprezentance huje poškodoval in bo moral rehabilitacijo opravljati še vsaj nekaj mesecev.

Zaradi številnih odhodov igralcev iz članske ekipe je morala uprava kluba skupaj z novim trenerjem članske ekipe, Borutom Cerarjem, krepko zavihati rokave, da je v dveh mesecih zapolnila prazna igralna mesta v ekipi Elektre Esotech. V preteklem tednu je enoletno pogodbo podpisal črnogorski center Luka Sjekloča in s tem je bila končana popolnitev ekipe z nosilci igre na vseh igralnih pozicijah. Vsi nosilci igre so se 16. avgusta priključili treningom članske ekipe, mlajši del igralcev članske ekipe pa zavzeto vadi že od 4. avgusta 2008.

Z odhodom Luka Dobovičnika in Marjana Vidoviča v nove sredine je v ekipi nastalo prosto mesto na poziciji branilca. Zato je Košarkarski klub Elektra sklenil dvoletno pogodbo z mladim in perspektivnim igralcem iz BIH, Sašom Džambiæem.

Saša Džambiæ je 20-letni igralec na poziciji branilca, ki je zadnji dve sezoni igral za prvoligaški klub Sloboda Dita iz Tuzle. Poleg tega je bivši kadetski in mladinski reprezentant BIH, ki je leta 2006 v dresu reprezentance odigral 7 tekem in igral v povprečju 21 min in dosegel 7 točk na tekmo. 197 cm visoki igralec je ob podpisu pogodbe dejal: "Vesel sem prihoda v ekipo Elektra Esotech, kjer se dobro počutim. Upam, da bom v prihodnjih dveh letih napredoval in hkrati pomagal ekipi k čim boljšemu rezultatu."

Sestava članske ekipe Elektra Esotech za sezono 2008/09:
  • organizatorji igre: Nikola Ivanovič, Žiga Mravljak in Denis Čosič
  • branilci: Tadej Horvat, Saša Džambiæ in Luka Golež
  • krila: Ernest Novak, Sašo Tajnik in Grega Bujan
  • krilni centri: Dejan Æup, Brane Lekič in Benjamin Hostnikar
  • center: Luka Sjekloča
Ekipa Elektra Esotech se bo v novi sestavi predstavila domačemu občinstvu na 5. memorialu Matjaža Natka, ki bo 5. in 6. septembra 2008 v Športni dvorani Šoštanj. Po memorialu sledi teden dni treninga v domači dvorani, nato pa odhod na enotedensko turnejo v Srbijo, kjer bo ekipa Elektra Esotech odigrala kar štiri tekme s prvoligaškimi ekipami. Prvo prvenstveno tekmo pa bo ekipa odigrala v domači dvorani in sicer 4. oktobra 2008 proti novincu v ligi, ekipi Nove Gorice.

 


Fotografija: Igralec Saša Džambiæ in podpredsednik KK Elektra, Bojan Brešar, ob podpisu dvoletne pogodbe (foto: Duško Supič)

Iskanje