V 7. krogu Lige Telemach Rogaška boljša od Elektre

ELE 24. november, 2014
241
V 7. krogu Lige Telemach Rogaška boljša od Elektre

V soboto se je športni dvorani v šoštanju odvijala tekma 7. kroga Lige Telemach. Domača Elektra je gostila ekipo iz Rogaške, ki je po boljšem začetku tekme znala obdržati prednost do konca in slaviti s 67:85.


V športni dvorani v šoštanju se je zbralo kar nekaj navijačev, tako domačih kot gostujočih, ki so skozi tekmo z navijanjem poskrbeli za košarkarsko vzdušje. Elektra je tekmo pričakala s petimi porazi - nazadnje je nesrečno klonila v gosteh proti Hopsom, Rogaška pa je v tekmo vstopila dokaj samozavestno, saj so na zadnji tekmi doma premagali letos zelo soliden Grosbasket. Pričakovati je bilo tesen obračun že od samega začetka, a tekmo so veliko bolje odprli gostje, ki so prvo četrtino dobili s kar 28:9. Trener Rituper je na začetku na parket poslal izkušeno peterko (Zagorc, Malus, Horvat, Bajramliæ, Brčina), ki pa je tekmo začela slabo in dopustila nasprotniku, da se že v prvih minutah rezultatsko odlepi. V drugi in tretji četrtini je Elektra odigrala veliko bolje in z dobro obrambo iz minute v minuto prevzemala pobudo na parketu. Po zaostanku 15 točk so se v tretji četrtini vrnili na -2, a je na koncu igralcem zmanjkalo moči in koncentracije, kar je Rogaška znala izkoristiti in po boljši zadnje četrtini tudi iztržiti novo zmago. Velika želja in borbenost obeh ekip sta v zadnjih minutah povzročili nekaj vroče krvi na igrišču, a so se igralci hitro pomirili in športno zaključili srečanje. Za Elektro se je zelo poznala odsotnost igralca prve peterke Urbana Bukoviča, ki je žal na zadnji tekmi s Hopsi staknil poškodbo mišice in najbrž ne bo nared še do naslednje ligaške tekme s Helios Sunsi.

 

Jutri za našo Elektro sledi tekma 4. kroga pokala špar in gostovanje v šentjurju pri ekipi Tajfun, ki letos v ligi še ne pozna poraza. Drugače pa je v pokalnem tekmovanju, kjer so zadnjo tekmo, ki sicer ni imela pravega naboja, izgubili za točko v gosteh proti ekipi Terme Olimia. Elektra se je s Tajfunom letos že pomerila in seicer v prvem krogu lige, ko je po zelo izenačeni tekmi na koncu le slavila ekipa iz šentjurja in s to tekmo začela zmagovalni niz. Ali je lahko Elektra tista ekipa, ki bo prekinila odlično serijo Tajfuna? Nedvomno je ekipa iz šoštanja sposobna presenetiti.

 

 

Izjava trenerja Rituperja po tekmi:"Rezultat ni realen pokazatelj stanja na tekmi. V usodni zadnji četrtini je nivo naše igre občutno padel, zaradi česar smo tudi izgubili tekmo. Imeli smo premalo igralcev v rotaciji. Odsotnost Bukoviča in Hasiæa sta se nam še kako poznali. Posledica tega je bila slaba realizacija v napadu v zadnjih 10 minutah srečanja."

 

Elektra šoštanj : Rogaška 67:85 (9:28, 25:19, 26:16, 7:22)


Strelci za Elektro: Malus 21, Brčina 11, Zagorc 10, Bajramliæ in Lekiæ po 8, Bukovič G. 4, Kosi J. 3, Horvat 2


Elektra bo naslednjo tekmo odigrala že v torej, 25.11.2014, ko se bo v šentjurju s tamkajšnjo ekipo pomerila v 4. krogu pokala špar. Naslednja ligaška tekma bo v soboto 29.11.2014 v Domžalah proti ekipi Helios Suns.


VABLJENI VSI!!! SPODBUJAJMO NAšE FANTE!!! ZMAGAJMO SKUPAJ!!!

Iskanje