Uspešen nastop dveh kadetov Elektre v Grčiji

ELE 10. oktober, 2008
240
Uspešen nastop dveh kadetov Elektre v Grčiji
Kadetska ekipa Keleje Celje, ki so jo okrepili štirje košarkarji iz Šmarja in dva igralca šoštanjske Elektre, je uspešno nastopila na turnirju v Pilosu, na jugu Peloponeza. Po dolgi, ...
Urban Bukovič in Žiga Ževart uspešno nastopila v Grčiji


Košarkarja Elektre pripomogla k uspešnemu nastopu Keleje Celje ob obali jonskega morja. Proti grški kadetski reprezentanci za zmago 68-64 prispevala 21 točk.

Kadetska ekipa Keleje Celje, ki so jo okrepili štirje košarkarji iz Šmarja in dva igralca šoštanjske Elektre, je uspešno nastopila na turnirju v Pilosu, na jugu Peloponeza. Po dolgi, 44 urni, poti z vlakom na relaciji Celje-Zidani most-Beograd-Solun-Atene, je ekipo pričakal avtobus grške reprezentance in jih odpeljal v Pilos, ob obalo jonske morja, kjer so bili nastanjeni v hotelu Miramare tik ob obali. Na turnirju so se merili z grškimi kadetskimi podprvaki l.1992 AEK Atene, grško kadetsko reprezentanco in selekcijo regije Peloponeza l. 1991. Ekipo sta vodila trenerja  Mojmir Miško Cilenšek in Jernej Šuc.

Vodja delegacije predsednik KK Keleja Marko Zorko se je udeležil vseh sprejemov, ki so jih pripravili organizatorji - predsednik kluba Sparta Spiros PAVLAKOS, predsednik Pilosa, Peloponeške zveze, strokovni vodja grških mladih reprezentanc Kostas POLITIS, selektor grške članske reprezentance l.1987, ko je le ta prvič postala evropski prvak.

Po treningu prvi dan so bile na sporedu tekme in sicer:

AEK Atene-Celje    59-56 (48-33, 34-19, 29-7)
Polajžer 11, Zdovc 2, Mijailovič 14, Bukovič 14, Gluvič 6, Kolenc 2, Kneževič 1, Ževart 6.
Po visoki prednosti grških podprvakov se je naša prva peterka v zaključku tekme s conskim presingom in z dvema trojkama Bukoviča približala na 2 točki, a bliže ni šlo.

Grška kadetska reprezentanca-Celje    64-68 (49-44, 34-30, 10-13)
Polajžer 4, Mijailovič 20, Bukovič 11, Gluvič 12, Posavec 4, Čakš 7, Ževart 10.
V izredno napeti tekmi je ekipa v zadnji četrtini s consko obrambo in 8 zadetimi trojkami na tekmi,  naredila preobrat in tekmo mirno pripeljala do konca. V prvem polčasu se je poškodoval Uroš Polajžer, ki zaradi bolečin v hrbtu ni mogel nadaljevati s srečanjem. Zadnjih 13 minut je peterka Posavec, Bukovič, Gluvič, Mijailoviæ in Ževart ujela razliko in povedla za 6 tock, kar je bilo dovolj za senzacionalno zmago. Čestitke po tekmi so deževale z vseh strani, posebej od domačih gledalcev.

Na svečanem zaključku, pred zadnjo tekmo, so vse ekipe prejele priznanja in medalje organizatorja. Grčki trenerji, so izbrali najboljšo petorko in najboljšega igralca turnirja. Poleg štirih grkov je bil v petorko izbran tudi šmarčan Tim MIJAILOVIC, ki je bil proglašen tudi za, najboljšega igralca turnirja, kar je velika čast za  našo celotno ekipo.

Eskaskenod Peloponez – Celje        75-52 (61-34, 42-19, 27-9)
Polajžer 3, Mijailovič 8, Kladnik 4, Bukovič 7, Gluvič 2, Posavec 10, Čakš 5, Kneževič 3, Ževart 10.
 
Točke na turnirju: Uroš Polajžer  18, Blaž Pergamož, Mitja Zdovc 2, Tim Mijailovič 42, Miha Kladnik 4, Urban Bukovič 32, Dejan Gluvič 20, Simon Posavec 14, David Čakš 12, Blaž Kolenc 1, David Kneževič 4, Žiga Ževart 26.     
 
Polni vtisov so se mladi košarkarji odpravili na dolgo pot v domovino.

Iskanje