Union Olimpija premagala Elektro predvsem zaradi odlične 1. četrtine

ELE 19. marec, 2011
212
Union Olimpija premagala Elektro predvsem zaradi odlične 1. četrtine

Košarkarji Elektre so v 1. kolu Lige za prvaka, v gosteh izgubili proti Union Olimpiji. Kljub visokemu porazu je Elektra pustila dober vtis, saj se je borila do konca in dokazala da Union Olimpija še zdaleč ni nepremagljiva.


1. krog Lige za prvaka, sobota, 19. marca, ob 18.00

 

UNION OLIMPIJA : ELEKTRA šOšTANJ

82:60 (26:11, 14:11, 20:18, 22:20)

 

Gregory 22, Udrih 11; Horvat 16, Miljkoviæ 14 (6 skokov).

 

STATISTIKA 

 

DODATNA STATISTIKA - POTEK TEKME - ZEMLJEVID METOV - LESTVICA

Sodniki: Sašo Petek,

Mario Majkič, Edo Javor.

Tehnični komisar: Tone Polak.

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

 

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije:

 

"Z obrambo na današnji tekmi smo lahko še kar zadovoljni, medtem ko smo imeli v napadu veliko preveč težav. Težave nam je povzročala predvsem conska obramba, zaradi katere se mlajši igralci niso znašli najbolje. Minutažo smo razdelili med vse igralce, na parket pa tokrat nista mogla stopiti Jan špan, ki ima poškodovan gleženj in Aloysius Anagonye, ki ima poškodovano ramo."

 

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

 

"Razlika na koncu srečanja je primerna kakovosti obeh moštev, a so se naši igralci zelo trudili in so bili nekajkrat enakopravni tekmecu. Igralci Uniona Olimpije so vsakič, ko smo se nekoliko približali, stopili v višjo predstavo in zasluženo zmagali. Če potegnem črto, sem lahko zadovoljen, saj je Union Olimpija Evroligaš."

 

IZJAVI TRENERJEV PRED TEKMO:

 

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije:

 

"Tudi jaz bi najprej čestital vsem, ki so se dobro odrezali v rednem delu Lige Telemach, še posebej Alešu Pipanu za izvrstne predstave Zlatoroga in pa tudi Krki, ki ima izredno sezono. Te še ni konec, v igri sta namreč še dve lovoriki, ki si jih želimo osvojiti. Velikega stika s klubi, ki nam bodo stali nasproti, razen tekem v Pokalu Spar, nismo imeli, smo pa v škofji Loki dobili opozorilo, da vsi trdo delajo in, da slabe ekipe ni. Cilj je le en, to je naslov prvaka, zavedamo pa se, da bo to vse prej kot lahko, zato smo se še dodatno okrepili z Jako Klobučarjem."

 

Dušan Hauptman, trener Elektre šoštanj:

 

"Pri Elektri šoštanj smo presegli pričakovanja pred začetkom sezone, zato Ligo Telemach za prvaka začenjamo neobremenjeni. Na vsaki tekmi bomo ciljali na zmago, začenši s prvim krogom v Tivoliju, kjer nam bo nasproti stala Union Olimpija. Vesel sem, da smo po velikih težavah s poškodbami in boleznimi spet v popolni postavi in sem optimist pred nadaljevanjem, kjer pričakujem še boljše igre kot do zdaj." 

 

POROČILO TEKME:

 

Košarkarji Uniona Olimpije so v dvoboju z ekipo iz šoštanja potrdili vlogo favorita v slovenskem prvenstvu. Že v prvem delu so si ustvarili veliko prednost. Varovanci Dušana Hauptmana so le v uvodnih minutah držali priključek do izida 7:5, nato pa so pivovarji hitro povedli s 16:6 in prednost do prvega odmora zvišali na 15 točk.

 

V nadaljevanju je prednost zrasla na 20 točk in več, ki je Ljubljančani niso več izpustili iz rok. šoštanjčani se sicer niso predajali, se tri minute pred koncem približali na 12 točk (67:55), a so bili daleč od presenečenja.

 

V naslednjem krogu sta obe moštvi pred težko nalogo. Union Olimpijo čaka gostovanje v Domžalah, šoštanjčani pa odhajajo na gostovanje k drugemu NLB ligašu Krki.

 

 

Iskanje