Union Olimpija na Superpokalu boljša od Elektre Esotech

ELE 28. september, 2009
198
Union Olimpija na Superpokalu boljša od Elektre Esotech

V prvi uradni tekmi sezone 2009/10, jasno, šlo je za slovenski Superpokal 2009, so košarkarji Uniona Olimpije v dvorani Tivoli v nedeljo zvečer s 95:62 ugnali moštvo Elektre Esotech. Ljubljančani so bili od šoštanjčanov boljši...


 

Union Olimpija osvojila Superpokal

V prvi uradni tekmi sezone 2009/10, jasno, šlo je za slovenski Superpokal 2009, so košarkarji Uniona Olimpije v dvorani Tivoli v nedeljo zvečer s 95:62 ugnali moštvo Elektre Esotech. Ljubljančani so bili od šoštanjčanov boljši vso tekmo, prednost pa povečevali vse do konca dvoboja. Pri zmagovalcih, ki so osvojili vseh šest dosedanjih slovenskih Superpokalov, sta bila najboljša Jaka Klobučar (20 točk) in Gašper Vidmar (18 točk in 9 skokov).

UNION OLIMPIJA : ELEKTRA ESOTECH 95:62 (26:21, 22:11, 20:16, 27:14)

Strelci za Union Olimpijo: Klobučar 20, Vidmar 18, Walsh 17, Bečirovič 8, Bavčič 7, Slokar 6, Kikowski 6, Golubovič 5, Ožbolt 3, Djordjevič 3, Sutulovič 2, Radojevič.

Strelci za Elektro Esotech: Koštomaj 17, Čup 13, Sjekloča 8, Horvat 8, Bilič 7, Podvršnik 5,Lelič 2, Lekič 2, Čosič, Glavič, Golež, Bukovič.

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

Borut Cerar:

Tadej Koštomaj:


Slovenski prvaki so šestič osvojili še slovenski superpokal. Tekmeci državnih in pokalnih prvakov iz Ljubljane so bili na prvi uradni tekmi nove sezone košarkarji Elektre Esotech, poraženci zadnje izvedbe pokala, ki so za razliko od zeleno-belih prvič nastopili v tem tekmovanju. Tekmo bi morali odigrati v dvorani na Ježici, vendar so jo morali zaradi vdora vode in uničenega parketa zadnji trenutek prestaviti v dvorano Tivoli.


Po reprezentančnih obveznostih se je selektor Jure Zdovc spet prelevil v klubskega stratega, sicer redkim navijačem pa so se predstavile tudi zadnje okrepitve ljubljanskega evroligaša. Status favorita so domači potrdili že v začetnih minutah, ko so predvsem s točkami Gašperja Vidmarja in Matta Walsha prišli do vodstva 12:4 in 21:9. Nato je ritem nekoliko popustil, tako da so košarkarji Elektre izid znižali na 21:15, prva četrtina pa se je končala s petimi točkami naskoka za Ljubljančane.

Ti so v drugi četrtini hitro pospešili. Strelsko vlogo je prevzel Jaka Klobučar, s koši Vidmarja in nekaj točkami Slokarja pa je razlika hitro naraščala. V 14. minuti je bilo 38:24, Elektri je uspelo z nekaj koši razliko še spraviti na - 10, a so zeleno-beli do odmora pridno polnili koš Elektre ter polčas končali s 16 točkami prednosti (48:32).

Čeprav so se šoštanjčani trudili, je bila razlika v kakovosti med moštvoma le prevelika. Razlika je lezla proti 20 točkam, prvič so na +20 domači prišli po trojki Bečiroviča in košu Vladimirja Goluboviæa minuto pred koncem tretjega dela tekme, tolikšna pa je bila razlika tudi pred začetkom zadnjega dela.

Kljub lepi prednosti domači niso popustili, šoštanjčani pa so se znašli v težavah tudi zaradi veliko osebnih napak. S serijo trojk Klobučarja, Bečiroviča in Pawla Kikowskega so Ljubljančani naskok približali 30 točkam in jih nato tudi presegli (89:58), med strelce pa se je vpisal tudi mladi Milorad šutuloviæ, ki mu je Zdovc dal priložnost v zadnjih minutah. S trojko prav v zadnji sekundi je Klobučar s končnim izidom 95:62 postavil tudi najvišjo prednost na dvoboju.

Olimpija je tako zlahka osvojila še en superpokal, ki ga je zmagovalcem po koncu tekme predal predsednik KZS Dušan šešok. Najbolj se je pri zmagovalcih izkazal Klobučar z 20 točkami, za Elektro pa jih je Tadej Koštomaj dal 17.
Union Olimpija se je v slovenski Superpokal 2009 uvrstila kot prvak lige UPC in pokala Spar za sezono 2008/09, Elektra Esotech pa kot drugouvrščena ekipa pokala Spar, seveda prav tako za sezono 2008/09.


Iskanje