Union Olimpija jutri proti šoštanjski Elektri

ELE 16. februar, 2005
196
Union Olimpija jutri proti šoštanjski Elektri
Danes se bo v športni dvorani Poden v Škofji Loki začel sklepni turnir za pokal Spar v košarki - Laščani pred zahtevno nalogo - Že v današnjem četrtfinalu se bosta pomerila Pivovarna Laško in Geoplin Slovan - Union Olimpija jutri proti šoštanjski Elektr

VEČER: Sreda, 16. Februar 2005 - Stran: ŠPORT

Danes se bo v športni dvorani Poden v Škofji Loki začel sklepni turnir za pokal Spar v košarki

Laščani pred zahtevno nalogo

Že v današnjem četrtfinalu se bosta pomerila Pivovarna Laško in Geoplin Slovan - Union Olimpija jutri proti šoštanjski Elektri - Na turnirju bo prvič nastopilo osem ekip

Športna dvorana Poden v Škofji Loki bo od danes do sobote v znamenju sklepnega turnirja košarkarskega pokala Spar. Pokalno trofejo bo branila Pivovarna Laško, najuspešnejše moštvo v tem tekmovanju je Union Olimpija, ki je enajstkrat zmagala. Enkrat so trofejo dobili še Hopsi. Prvič bo na sklepnem turnirju igralo osem moštev, za letošnje presenečenje sta poskrbeli članici I. Blige, gostiteljica Loka kava in ekipa Hopsov. Škofjeločani so izločili Triglav, Savinjčani pa Krko.

Žreb ni bil usmerjen, zato se bosta že v četrtfinalu pomerila Pivovarna Laško (delnice: PILR) in Geoplin Slovan. Zmagovalec tega dvoboja se bo verjetno pomeril s Heliosom, ki bo proti Loki kavi igral otvoritveno tekmo turnirja. ½Imamo težave s poškodbami in boleznijo igralcev. Pokalne tekme so nekaj posebnega in odločala bo dnevna forma. Laščani bodo bolj obremenjeni, saj branijo trofejo. Naša ekipa bo motivirana, vendar še naprej nihamo v igri. Dejstvo je, da v zadnjih dveh mesecih nimamo dveh zaporednih zmag. Upam, da bomo ravno proti Laščanom prekinili neuspešno serijo,½ je pred nocojšnjim obračunom dejal trener Slovana Bojan Laziæ.

Odgovornosti se zavedajo tudi v Laškem. ½Žreb nam ni bil naklonjen, saj nas do finala čakata zahtevni tekmi. S Slovanom imamo slabe izkušnje. Tekma lige Goodyear v Mariboru je bila pod vsako kritiko, zato bomo morali igrati bolj zavzeto v obrambi in napadu. Člani ekipe nimajo težav z zdravjem in poškodbami, nedeljska tekma v Beogradu ni pustila posledic, saj proti Slovanu ni skrivnosti,½ pravi Nebojša Joksimoviæ, najboljši igralec lanskega finala v Mariboru.

Manj zahtevna naloga do finala čaka Union Olimpijo. Ljubljančani se bodo najprej jutri pomerili z Elektro, v petkovem polfinalu pa z zmagovalcem tekme Koper - Hopsi. Polzelska vrsta je v osmini finala presenetljivo izločila Krko, morda bi vnovično presenečenje lahko pripravili tudi jutri.

Spored turnirja, danes, ob 17.30: Helios - Loka kava; ob 20. uri: Pivovarna Laško - Geoplin Slovan; jutri, ob 17.30: Elektra - Union Olimpija; ob 20. uri: Koper - Hopsi; petek, ob 17.30: pofinale; ob 20. uri: polfinale; sobota, ob 17. uri: finale.


Foto: Sašo Bizjak
Marino Baždariæ (z žogo) bo imel do finala manj zahtevno nalogo kot Nebojša Joksimoviæ.

Iskanje