Tudi v tretje letos Elektra boljša od Šentjurja

ELE 7. april, 2012
198
Tudi v tretje letos Elektra boljša od Šentjurja

V odlični tekmi, polni preobratov, je v igri živcev in taktike, zmago zasluženo slavila Elektra, ki je vodila skozi celotno srečanje. Res odlično igro so prikazali Leliæ, Zagorc in Bajramliæ, svoj delež k pomembni zmagi pa so dali tudi vsi preostali igralci.


šENTJUR : ELEKTRA šOšTANJ 83:85

 (20.25, 18:22, 25:18, 20:20)
Nelson 17, Mariæ 16; Leliæ 19, Zagorc (7 podaj) in Bajramlič po 17.  

STATISTIKA IN VEČ O TEKMI  

Lokalni derbi med šentjurjem in Elektro se je končal po okusu gostujoče ekipe, ki je po zmagoslavju nad Krko in šokantnem porazu v minulem krogu z Zlatorogom dosegla svojo drugo zmago v elitni druščini, domača pa je zabeležila peti zaporedni poraz.  

Prvi polčas je minil v rahli prevladi izbrancev gostujočega trenerja Gašperja Potočnika, ki so na velik odmor odšli s prednostjo devetih točk. V začetku drugega polčasa so imeli šoštanjčani niti igre v svojih rokah, v 26. minuti pa so si priigrali najvišje vodstvo na tekmi (56:45).  

V nadaljevanju so gostitelji vendarle vzpostavili ravnotežje, zaigrali so veliko bolj odločno in se v 29. minuti približali na točko zaostanka (59:60). V zadnji četrtini se je na parketu odvijal ogorčen boj za vsako žogo, v 35. minuti pa so šoštanjčani - po petih zaporednih točkah Sanela Bajramliæa - gostiteljem znova ušli na +8 (73:65), prednost pa navkljub neprestanemu pritisku domačih košarkarjev zadržali do konca tekme.  

V sklepnih minutah so šoštanjčani ohranili mirno kri, izbranci domačega stratega Damjana Novakoviæa pa tudi niso bili daleč od prve zmage v skupini za prvaka. V zadnji minuti so se predvsem po zaslugi Patricka Remberta štirikrat približali na točko zaostanka (77:78, 79:80, 81:82 in 83:84), bolj odločen korak pa so jim onemogočili "hladnokrvni" gosti iz šaleške doline.  

V domači ekipi je Travis Nelson dosegel 17, Igor Marič 16, medtem ko je Rembert 15 točkam dodal še osem asistenc. Pri gostih Leliæ dosegel 19, Žiga Zagorc in Bajramliæ dosegla po 17 točk.  

Elektra bo v naslednjem krogu gostovala pri Unionu Olimpiji, šentjur pa bo gostil domžalski Helios. Obe tekmi bosta v sredo, 11. aprila.   

 

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Damjan Novakoviæ, trener šentjurja:

"Košarkarji Elektre šoštanja so iz šentjurja nocoj odnesli dve točki povsem po zaslugi obrambe, v kateri so, za razliko od nas, naše napade uspeli ustavljati čisto in brez prekrškov. Vseeno je naše poslanstvo opravljeno in to je, da delamo tekme v Ligi Telemach čim bolj zanimive in nepredvidljive do konca."

Gašper Potočnik, trener Elektre šoštanja:

"Vse čestitke fantom, ki so ne glede na vse težave uspeli stisniti zobe in zaigrali na tej tekmi ter, da so se po bolečem in praktično neverjetnem porazu proti Zlatorogu psihično pobrali in vso svojo jezo ter razočaranje obrnili sebi v prid ter dobili ta težek dvoboj s šentjurjem, ki je za nas zelo pomemben. Tekmo smo imeli večino časa pod kontrolo, a smo z nekaj napakami na koncu šentjurju dovolili, da se vrne v igro in odigrali negotovo končnico, v kateri smo tokrat potegnili srečen konec. Mislim, da je bila naša zmaga povsem zaslužena."

Iskanje