Treningi in trdo delo se nam obrestujeta. Intervju z Gašperjem Potočnkom

ELE 15. december, 2011
234
Treningi in trdo delo se nam obrestujeta. Intervju z Gašperjem Potočnkom

šoštanj - Trener Elektre šoštanja Gašper Potočnik, nam je priznal, da 2. mesta v Ligi Telemach v klubu niso pričakovali, saj je bil cilj obstanek v ligi. Vseeno meni, da je rezultat odraz treningov, trdega dela in njihovega zaščitnega znaka - kakovostne obrambe. 


Kakšni so bili vaši cilji v začetku sezone?
Prvi cilj kluba je bil obstanek v Ligi Telemach, ambicije pa so kasneje postale večje. Vseeno še vedno mislimo tekmo za tekmo, saj le tako lahko po mojem mnenju pridemo do željenega cilja.  

So se vaši apetiti kaj povečali glede na to, da imate trenutno sedem zmag in le en poraz?
Če sem pošten, ne gledamo na lestvico in kot sem rekel, gremo tekmo za tekmo. Poskušamo trdo trenirati in popravljati naše napake, zato verjamem, da bodo posledično tudi v prihodnosti rezultati dobri.  

Iskreno rečeno, ste v začetku sezone pričakovali, da boste trenutno zasedali 2. mesto?
Ne, moramo biti pošteni, da tega nismo pričakovali. S trenutnim rezultatom smo zadovoljni, vendar opozarjam, da nismo dosegli še ničesar.

Kaj je po vašem mnenju najpomembnejši faktor, da ste uvrščeni tako visoko? 
Moram pohvaliti tako upravo kluba, ki svoje naloge opravlja izvrstno, kot tudi igralce, ki marljivo trenirajo. Treningi in trdo delo se nam obrestujeta. Naš zaščitni znak je kakovostna obramba, zato bi izpostavil ravno ta del košarke.

Glede na vašo trenutno uvrstitev na lestvici je vzdušje v ekipi verjetno dobro. Kdo skrbi za to vzdušje in s čim? 
Moram reči, da se fantje med seboj dobro razumejo in skupaj skrbijo za vzdušje, zato ne bi izpostavil nikogar.  

Kakšen je po vašem mnenju najboljši odnos med trenerjem in igralci, je to avtoriteta, prijateljski odnos ali kaj drugega in zakaj? 
Mislim, da mora biti spoštovanje tako iz ene kot tudi iz druge strani, in če je temu tako, ne vidim zakaj bi prihajalo do težav. Zaenkrat je pri nas vse v najlepšem redu in verjemem, da bo temu tako še naprej.

Glede na to, da ste spet na finalnem turnirju Pokala Spar, je s tem vaš cilj dosežen ali imate še kaj višje cilje?

Naša ekipa je zadovoljna, da bo spet prisotna na tem velikem dogodku slovenske košarke, vendar moramo jasno povedati, da naši cilji s tem niso izpolnjeni. Na četrtfinalno tekmo bomo šli, ne glede na tekmeca, stoodstotno pripravljeni, da nadaljujemo s tekmovanjem tudi v polfinalu.

Kako vam je reprezentančna akcija pomagala v karieri?
Iz vsake stvari lahko potegneš kaj dobrega, tako sem tudi jaz v Litvi dobil veliko novih izkušenj. Zato sem zelo zadovoljen, da sem lahko sodeloval s takim strategom, kot je Božidar Maljkoviæ in se mu v tem trenutku še enkrat zahvaljujem za vpoklic, saj mi bo sodelovanje z njim tudi v nadaljnji karieri pomagalo.  

Nekajkrat ste že bili pomočnik, od koga ste se največ naučili? 
Težko bi izpostavil enega, saj mislim, da so vsi trije - Jure Zdovc, Aleksandar Džikič in Božidar Maljkoviæ - vrhunski trenerji, od katerih lahko potegneš samo pozitivne stvari.  

Kakšna je razlika med LTH Castingsom Mercatorjem, ki ste ga vodili v minuli sezoni in Elektro? 
Razlika je predvsem v tem, da je Elektra bolj profesionalno usmerjen klub, kar pomeni da se tukaj vedno trenira dvakrat na dan. Ostale stvari pa bi težko primerjal, saj vsak klub dela po svojih najboljših močeh.

Kakšne so vaše ambicije za prihodnost? 
Trenutno o prihodnosti ne razmišljam, saj sem z vsemi mislimi pri Elektri. V nadaljevanju oziroma po koncu sezone pa bomo razmišljali kako naprej.     

VIR. KZS 

Iskanje