Tesna zmaga Elektre v Domžalah, obstanek v Ligi Telemach zagotovljen

ELE 18. maj, 2014
247
Tesna zmaga Elektre v Domžalah, obstanek v Ligi Telemach zagotovljen

Kolo pred koncem kvalifikacij za mesti v prihodnji sezoni Lige Telemach sta ekipi Tajfuna in Elektre uspeli ohraniti status prvoligaša. šoštanjčani so s košem Bajramliæa, po odlično izpeljani zadnji akciji, v zadnji sekundi ugnali Lastovko, šentjurčani pa Plamo Pur.


KVALIFIKACIJE ZA MESTI V LIGI TELEMACH, 3. KOLO:

LASTOVKA DOMŽALE : ELEKTRA šOšTANJ 78:80  

(21:22, 20:18, 22:26, 15:14)
Jakhel Kolareviæ 20 (12 skokov), Balažic 19; Leliæ (11 skokov) in Bajramliæ (10 skokov) po 18.

STATISTIKA

S porazom Lastovke v predzadnjem kolu kvalifikacij za Ligo Telemach je jasno, da bodo Domžalčani tudi v prihodnji sezoni nastopali v 2. SKL, Elektra pa ostaja prvoligaš. Kvalifikacije tako niso prinesle sprememb v Ligi Telemach; tudi drugi drugoligaš Plama Pur namreč nima več možnosti za preboj v višji rang tekmovanja, tako da si je tudi Tajfun zagotovil obstanek.

Tekma v dvorani Osnovne šole Venclja Perka v Domžalah je bila izenačena in negotova vse do konca. Moštvi sta se 15-krat izmenjali v vodstvu, devetkrat je bil rezultat izenačen, odločitev o zmagovalcu pa je padla v zadnji sekundi. Sanel Bajramliæ je tik pred iztekom časa zadel za 80:78.

V zadnjem kolu bo Elektra v petek, 23. maja, gostila Plamo Pur, Lastovka pa bo v soboto sklenila kvalifikacije v šentjurju.

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Muharem Vugdaliæ, trener Lastovke Domžal:
"škoda, da smo se od domače dvorane poslovili le z borbeno in solidno igro, saj smo prejeli koš v zadnji sekundi. Tudi če bi zmagali to ne bi bilo nezasluženo. Dabro smo se upirali favoriziranim nasprotnikom. Igralcem zamerim le to, da so zadnjih 20 sekund želeli odigrati po svoje. Sedaj nas čaka še tekma v šentjurju, ki jo bomo skušali odigrati kar se da pošteno in tako zaključiti uspešno sezono."

Vladimir Rizman, trener Elektre šoštanja:
"Čestitke Lastovki za izredno dobro igro ter mojim fantom, da so vzdržali do konca in si izborili obstanek v Ligi Telemach. Želim si, da bi Elektra v naslednji sezoni sestavila ekipo, ki bo sposobna obstanek rešiti že v rednem delu, ne pa da se bo mučila kot mi. še enkrat čestitke našim košarkarjem. Čaka nas še zadnja tekma, ki bo bolj revialnega značaja, za dušo igralcev."   

Iskanje