Tajfun z odlično predstavo nadaljuje niz neporaženosti, Elektra še vedno brez zmage

ELE 4. januar, 2015
253
Tajfun z odlično predstavo nadaljuje niz neporaženosti, Elektra še vedno brez zmage

Včeraj so se v Ligi Telemach nadaljevale tekme prvega dela sezone. Tretji dan novega leta je bil rezerviran za tekme 12. kroga, v šD šoštanj pa je Elektra gostila letos neporaženo ekipo v ligi - Tajfun iz šentjurja. Zelo razigrani gostje so bili prevelik zalogaj za domače in tako so gostje brez težav uspeli ugnati domačine z izidom 58:101.


Elektra, ki letos še ne pozna slasti zmage, je tekmo ponovno začela dobro in odločno. Po uvodnem vodstvu gostov s 4:0 je domačim fantom uspel delni izid 6:0, kar je nakazovalo na izenačeno in zanimivo tekmo. Gostje so na krilih izjemnega Leliæa z nekaj hitrimi zadetimi koši prevzeli pobudo in njihova prednost se je iz minute v minuto povečevala. Gostje, pri katerih je bilo kar nekaj igralcev v izjemni dnevni formi (kar trije so imeli ineks nad 20), so z različno kombinatoriko v napadu povzročali nemalo preglavic domači obrambi.

 

Elektra, ki je večji del tekme odigrala brez kapetana Sanela Bajramliæa, saj je odlični krilni košarkar imel nekaj zdravstvenih težav, v napadu ni našla prave igre in je zato s težavo prebijala solidno postavljeno obrambo gostov. Kljub razpoloženemu Lekiæu, ki je dosegel dvojni dvojček (11 točk in 10 skokov), je manjkalo kreativnosti v napadu. Žal se novo koledarsko leto ni začelo po željah domače ekipe in njihovih navijačev, a že čez en teden Elektro čaka nova preizkušnja v Mariboru, zato trener Kobale s svojimi fanti že razmišlja o tekmi 13. kroga in morebitnem presenečenju na neugodnem gostovanju pri ekipi Maribor Nova KBM.

 

 

Trener domače ekipe Kobale je bil po tekmi seveda zelo razočaran nad predstavo svojih varovancev, v izjavi pa bil zelo kratek z besedami:"Zaslužena zmaga Tajfuna".


ELEKTRA šOšTANJ : TAJFUN 58:101 (16:21, 9:27, 17:29, 16:24)

Strelci za Elektro: Malus 14, Lekiæ 11 (10 skokov), Kosi J. 8, Bukovič U. 8, Zagorc 7, Brčina 6, Hasiæ in Bukovič G. po 2

 

Za ogled celotne statistike klikni na povezavo:

STATISTIKA_ELEKTRA_TAJFUN

 

Pri gostih je izjemno predstavo prikazal Ðorðe Leliæ, še lani igralec Elektre, ki je s 24 točkami bil najboljši strelec ob 4/4 metu za tri točke, k temu pa dodal še dva skoka.


Naši fantje bodo s sezono nadaljevali v soboto, 10.01.2015, ko bodo gostovali v dvorani Tabor pri ekipi Maribor Nova KBM.

Iskanje